keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Hiihtoloma

Vihdoin alkoi itsellänikin hiihtoloma (kaikilla kavereillani se oli siis jo viime viikolla)!
Loma poikkeaa kyllä kaikista aikaisemmista hirmuisesti, sillä mitään lomasuunnitelmia ei ole, eikä juuri minnekkään voi edes lähteä, sillä suunnittelu seuraavaa viikkoa varten vie aikaa ja eritoten hermoja! Ensi viikolla edessä onkin harjoittelun loppujakso, jonka suoritan Kanarian saarilla- Fuerteventuralla!


Tiesin jo alun alkaen, että hiihtolomani kuluu tuota harjoittelujaksoa stressatessa, sillä en ole kovin kokenut ulkomaanmatkailija, varsinkaan kun reissuun on lähdettävä pääosin yksin! Tai ei täysin yksin, sillä luokkatoverini lähtee myös, mutta ilman perhettä, sitä joka aina ulkomaille lähtiessä selvitti kaikki asiat - itse ei tarvinnut kuin pakata vaatteet ja lähteä reissuun! Nyt on pitänyt pohtia raha-asioita, matkatavaroita (sillä harjoittelu kestää 6viikkoa), asumista& elämistä ja ylipäätään pelkästään selviytymistä! 
Itseäni stressaa jo lentokentälle meno, sillä en ole ikinä joutunut varaamaan itse lentolippuani tai selvittämään sitä lentokentällä! (Vaikken kyllä nytkään joutunut lippua varaamaan sillä kaverini hoiti sen :D)
Onneksi harjoittelupaikan sekä majoituksen kohdemaassa on hoitanut koulun välityksellä oleva agentti!

Meidän piti tehdä muutamia valmistavia tehtäviä opettajallemme ennen reissuun lähtöä. Tehtäviin kuului mm. ammattisanaston tekemistä englanniksi (sekä muutamia sanoja espanjaksi) ja kohdemaahan tutustumista.
Koin itse kyllä, että tehtävien saaminen oli ehdottomasti hyvä juttu, sillä niitä tekiessä väkisinkin sai tietoa kohdemaasta.. itse olen erittäin laiska selvittämään asioita, enkä myöskään ilman selvittämistä juuri mitään ennalta tiedä :D
En edes käsitä, miten se asioihin tutustuminen ja niistä selville ottaminen on itselleni niin vaikeaa, sillä esim. nyt kohdemaastanikin olen oikeasti kiinnostunut ja tahtoisin kyllä tietää paljon asioista jo etukäteen. 
Nyt olen kuitenkin tehtäväni pääosin tehnyt ja olenkin keskittynyt hoitamaan matkalle tarvittavien tavaroiden ym hankkimista..

Onneksi tajusin olla ajoissa liikkeellä, sillä minun piti hankkia matkavakuutus sekä anoa kelalta erilaista tukea ulkomaajakson ajaksi. Kelasta piti hakea myös eurooppalainen sairaanhoitokortti.

Nyt nämä kaksi viimeisintä päivää olenkin miettinyt vain reissuun tarvittavia vaatteita ja lääkkeitä :D
Säätiedoissa näkyy, että lämpötila on jatkuvasti +20 asteen tienoilla, mutta samalla luvataan reilua tuulta, joten vaatetus on tuottanut yllättävän paljon päänvaivaa. Kuten myös se, että mihin saan ne kaikki vaatteeni mahtumaan! 

Lääkkeitä en onnekseni joudu juurikaan käyttämään, mutta itseni tuntien saan jonkin vatsapöpön joko vaan stressaamisesta tai sitten ruoasta, joten kävinkin varmuuden vuoksi hakemassa apteekista särkylääkettä, maitohappopillereitä sekä Imodiumia ripulin varalle.... oikeastaan siinä se minun ensiapupakkaukseni sitten olikin :D
(tai otinhan vielä paketin laastareitakin! :P)


Nyt menen hetkeksi viettämään iltaa ystävieni kanssa ennenkuin olen monta viikkoa näkemättä heitä!!
Varmasti tulee ikävä ystäviä, mutta innolla olen reissuun lähdössä!

Loppuun fiilistely musaa: Juha 88

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti