maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kaksi viikkoa takana!

Ensimmäiset kaksi viikkoa on nyt takanapäin - vielä neljä edessä!
Ensimmäisen viikon tapahtumia..

Nappasin bussista kuvan, matkalla kohti Corralejoa


Ensimmäinen päivä sunnuntai 6.3 Fuerteventuralla kului kaupunkiin tutustumalla. Kiertelimme main streettiä, etsimme toimiston sekä työpaikkamme ja kävimme hakemassa kaupasta hieman tarvikkeita ja ruokaa. Päivä kului nopeasti.
Kun jalat alkoivat olla aika loppu kaikesta kävelystä, päätimme suunnata takaisin asunnollemme katsomaan, ovatko uudet kämppäkaverimme jo saapuneet. Tietysti myös viemään ostamamme ruoat jääkaappiin, sillä täällä kaikki sulaa/ lämpenee yllättävänkin nopeasti! :D
Emme meinanneet millään päästä asuntoomme sisään, sillä ovi ei vain auennut, vaikka avainta yritti miten käännellä! Aikamme tuskailtuamme ja naurettuamme, ovi aukesi. Hämmästynyt poika avasi oven varmaan ihmetellen yritämmekö murtautua taloon, hän oli siis toinen kämppiksistämme - sai varmaan mahtavan ensivaikutelman meistä :D Sisään päästyämme, näimme myös toisen pojan. Tervehdin heitä tietysti englanniksi, ja pojat katsoivat edelleen hölmistyneinä meitä. He siis olivat suomalaisia. Hetken tuntui todella fiksulta... :D
Pojat vaikuttavat todella mukavilta ja ainakin heidän kanssaan voi keskustella ihan omalla kielellä!
Menimme ajoissa nukkumaan, sillä maanantaina meitä tultaisiin hakemaan, jotta kävisimme toimistolla tapaamisella sekä esittäytymässä työpaikallamme.


Aamu koitti ja toimistomme ns.tukihenkilömme tuli hakemaan meidät kaikki neljä tapaamiseen. Kävelimme asunnoltamme toimistolle ehkä 10min, joten onneksemme sinne ei ole pitkä matka. Tukihenkilömme puhuu hyvin englantia, mutta erittäin nopeasti ja siitä johtuen hieman epäselvästi. Itseltäni menee aina muutama sana ohitse :D Kuitenkin pääpiirteittäin asiat saatiin selviksi ja hoidettua. Sitten pojat lähtivät omille teilleen ja tukihenkilömme ohjasi meidät työpaikallemme. Oli ihan mukavaa, että hän oli mukanamme ensimmäisellä kerralla kun työpaikalle menimme. Työpaikkamme on siisti ja valoisa! Yksi iso tila, jossa jokaisella oma työpisteensä. Emme ehtineet juurikaan tutustua itse paikkaan tai sen työntekijöihin, vaan tapasimme työpaikkavastaavamme tai niin aluksi luulimme, vaihdoimme hänen kanssaan muutaman sanan ja sovimme, että aloitamme työt huomenna tiistaina 8.3 kello 10.00.
Loppupäivä kuluikin kahvilassa istuskellen ja kaduilla tallustellen.

Toimistorakennus

Aivan super hyvä Cappucino!


Tiistai aamuna jännitti hieman, sillä ensimmäinen työpäivä oli edessä. Lähdimme kävelemään ajoissa, jotta emme ainakan myöhästy. Olimme oven takana jo 9.50 ja totesimmekin heti ensimmäisenä aamuna, että täälläpäin ei taida olla tapana tulla etukäteen vaan jämptisti tai useimmiten jopa hieman myöhässä!
Töissä kaikki tervehtivät työpisteiltämme meitä Espanjaksi. Eilen tapaamamme nainen Annile, jota luulimme työpaikkavastaavaksemme tuli luoksemme erään miehen Juanin kanssa, ja he opastivat meidät omalle työpisteellemme. Selvisi, että Juan onkin siis virallisesti työpaikkavastaavamme, mutta hän ei puhu sanaakaan englania, joten siksi Annile on mukana tulkkaamassa ja avustamassa meitä. 
He pyysivät meitä näyttämään muutamia kuvia, mitä olimme Sketchupilla tehneet. Molemmat nyökyttelivät päitään ja sitten saimmekin jo ensimmäisen tehtävämme
Saamme suunnitella erään apartamenton eli asunnon sisustuksen ja värimaailman. Kivaa.

Annilen lisäksi työpaikalla kaksi muuta työntekijää puhuvat englantia, ja heidän kanssaan tuli muutama sana heti vaihdettuakin. On myös muutama sellainen, joka ei taas puhu sanaakaan englantia. Heille vain hymyilimme :D 

Päivän aikana kävimme vain pikaisesti hakemassa kahvia ja leipää lähistöltä, koska emme oikein tienneet miten täällä on tapana ruokailla. Sitten kello tulikin jo viisi, suljimme koneet ja lähdimme asunnollemme. 

Ensimmäisestä työpäivästä jäi ihan hyvä maku!


Keskiviikko, torstai ja perjantai päivät menivät nopeasti töissä. Saavuimme aamuisin työpaikalle, tervehdimme kaikkia ja istuuduimme koneidemme viereen ja aloitimme Sketchupilla suunnittelun. Kauheasti ei kukaan meitä tullut neuvomaan tai muutenkaan jutellut kanssamme, että aika rauhassa sai töitä tehdä. Itse en oikein kyllä pitänyt siitä, sillä olisi ollut paljon mukavampaa kun he olisivat hieman olleet kiinnostuneita meistä ja siitä, teemmekö edes töitä vaiko lorvailemmeko vain..
Itse työnteko lähti kuitenkin sujuvasti liikkeelle. Sketchupin käyttö palautui yllättävän hyvin mieleen. Alkuun pelkäsin, että en selviä tästä projektista, sillä en ole sketchuppia käyttänyt sitten lokakuun jälkeen, joten on aika hyvin kaikki unohtuneet. Mutta hyvinhän se sujui ja oloa helpottaa kun saamme tehdä luokkakaverini kanssa näitä juttuja yhdessä, niin voin häneltä tarvittaessa apua kysyä! ja tietysti myös toisinpäin :)
Kaikki päivät kuluivatkin siis vain sketchupin parissa..
Iltaisin kiertelimme bazaareja ja kävimme pääkadun varrella olevassa ostoskeskuksessa. Aurinkoa ei kauheasti tarvinnut ottaa, sillä koko ensimmäinen viikko oli kauhean tuulinen ja sen takia myös kylmä. Itse podin jatkuvasti kylmyyttä, sillä mukanani ei ollut niiiin hirveästi lämpimiä vaatteita - luulin tulevani etelän lämpöön :D
Muutamissa ravintoloissakin tuli heti poikettua syömään, kunnes totesimme, että budjetti loppuu alta aikayksikön, jos aina käy vain ulkona syömässä :D


Tuli sit tilattua ihan pikkasen liian iso pizza - halkaisija 40cm :D Oli aika syömine..

Kämppäkaveriemme kanssa vietimme iltaa kerran tai parikin, mutta pääasiassa iltaisin vain juttelimme heidän kanssaan asunnolla päivien tapahtumista.
Yhteiselokin on lähtenyt sujuvasti käyntiin. Mitä nyt hieman meidän ruokiamme tuntuu menevän muihin suihin, mutta muuten kaikki ok!

Itse asuntokin vaikuttaa jo alkukauhistuksen jälistä paljon mukavammalta. Paitsi, että minun sänkyni on oikea melunlähde! ...äänestä huolimatta ihan hyvin siinä on unta saanut :)

Torstaina meille ilmoitettiin, että muuttaisimme toiseen, isompaan asuntoon lauantaina! Myös pojat vaihtaisivat asuntoaan jonnekkin. 
Emme tienneet ollenkaan, missä uusi asuntomme sijaitsisi tai keiden kanssa siellä asuisimme.. Hieman tuli hölmö olo, juuri kun olimme saaneet levitettyä tavaramme ja totuttua ympäristöön, tarvitsisi muuttaa.. vähän harmitti, mutta elämää se vain!

Ensimmäinen viikonloppu:
Perjantaina päätimme pistäytyä poikien kanssa muutamissa ravintoloissa ja baareissa katsomassa, mikä meininki. Täällä siestasta johtuen, ihmiset menevät ravintoloihin vasta myöhään illalla, sillä siesta loppuu vasta viideltä. Suurin ihmismäärä taisi olla siinä kahdeksan aikoihin. 
Kävimme istuskelemassa aivan mahtavassa rokkibaarissa, jossa sai nauttia elävästä musiikista! Bändi soitti englanninkielisiä kappaleita, joista suurin osa oli itselleni tuttuja. 
Pojat olisivat halunneet vielä jatkaa iltaa, joten jätimmekin heidät kaupungille ja tulimme itse asunnolle nukkumaan.
Kello taisi olla jtn 04.00 kun kauhea meteli ja pauke kuului kämpästämme. Pojat saapuivat siis kotiin ja toisella silmä mustana ja naama ihan verillä. He olivat tulleet jotain sivukujaa pitkin, kunnes viisi italialaista oli ottaneet heidät käsittelyynsä. 
Olimme kuitenkin niin unenpöppörössä, ettemme kyselleet enempää vaan jatkoimme uniamme. Aamulla kuitenkin oven takana oli toinen tukihenkilöistämme, siinä kohtaa aloin miettiä kuinka vakavasta jutusta illalla oli ollut kyse. Hän halusi selvittää asiat poikien kanssa. Eikä aikaakaan kun pojat lähtivät sairaalan kautta asemalle tekemään rikosilmoitusta! 
Onneksi mistään kovin vakavasta ei ollut kyse.. kuitenkin hieman alkoi arveluttaa tuo iltasella ulkona kävely.

Lauantaina olikin sitten muutto. Pakkasimme taas matkalaukkumme ja menimme kello 13.00 odottamaan tukihenkilömme saapumista, hän kyyditsi meidät uuteen asuntoomme.Uusi asuntomme sijaitsee aivan toisessa päässä Corralejoa. Täältä on paljon pidempi matka työpaikallemme, emmekä olleet kovin innoissamme asiasta! Sisään päästyämme kuitenkin olo vähän helpotti, sillä asunto oli kaksi kerroksinen ja paljon uudemman oloinen kuin edellinen.
Kämppä oli kuitenkin edellisten asukkaiden jäljiltä aivan järkyttävässä kunnossa!! Sanoimme siitä kyllä tukihenkilöllemme, mutta kuulemma siivoja käy siellä aina maanantaisin, joten meidän pitäisi siihen saakka pärjätä. Päätimme viettää aikaa asunnolla siihen saakka mahdollisimman vähän! Lähdimmekin samoin tein kaupungille!

Illalla kun palasimme, näimme uudet kämppiksemme. Kolme suomalaista poikaa. Pojat vaikuttivat mukavilta ja aika aikaansaavilta, sillä he olivat hommanneet siivoojan käymään siellä jo lauantai illalla! JES! Nyt uskalsi jopa käyttää vessaa :D

Sunnuntaina päätimme ottaa bussin ja lähteä käymään pääkaupungissa Puerto del Rosariossa, jossa oli kuulemma suuri ostoskeskus. Löysimme bussipysäkin ja pääsimme bussiinkin helposti. Myös itse matka pääkaupunkiin sujui ongelmitta. Bussilippu täällä maksoi 3,40 ja pääkaupunkiin oli matkaa n.30km.
Kaupunki oli kuitenkin ihan hiljainen eikä ihmisiäkään näkynyt juuri missään, päätimme kuitenkin etsiä ostoskeskuksen. Tunnin harhailun jälkeen löysimme sen ja saimme todeta sen olevan sunnuntaisin kiinni. ....hiemanko ärsytti... Noh ei muuta kuin takaisin asemalle ja bussilla Corralejoon. Loppupäivän vietimmekin rannalla istuskellessa.

Loppuun kuvapläjäys Puerto del Rosariosta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti