keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kesäloma/-työpäivitys
Elikkäs tämä viikko vielä ja sitten kesälomalle /kesätöihin 

Tosiaan nyt mullakin alkaa kirjaimellisesti kesäloma! Sellanen on alkanut viimeks noin neljä vuotta sitte! Härre guud :D
Ei mulla oikeastaan nytkään kunnon lomaa ole, sillä jossain kohtaa työt alkavat, mutta toistaiseksi alkamisaikaa ei ole tiedossa. 
Hain ainakin sataan kesätyöpaikkaan, eikä juuri mistään viitsitty vastata mitään! Turhauttavaa! Kävin jopa muutamassa paikassa haastatteluissa, muttei niistä sen enempää. 
Onnekseni pääsin mansikanmyyjäksi, jonka haastattelu oli ehkä elämäni helpoin haastattelu! Siinä nimittäin kävi niin, että kun paikalle menin, huomasin tulevan työnantajani/haastattelijani olevan entisten kesien työpaikkani asiakas! :D 
Elikkä kun aiemmin työskentelin huoltoaseman kahviossa, hän kävi lähes tulkoon joka päivä aamukahvilla kahviossamme, ja molemmat sitten muistimme toisemme. :) 
Hän oli kuulemma ollut tyytyväinen siellä saamaansa palveluun, ja paikkani oli suurinpiirtein sillä selvä! Jes

Mansikanmyynti ei välttämättä ollut juuri sitä, mitä työltäni olisin tahtonut, mutta parempi sekin kuin kotona istuskelu! 
Työni nyt todennäköisimmin sijoittuu kesäkuun lopusta elokuun alkuun.. Normaalisti olen tehnyt (eli kahtena edellis kesänä) koko kesän töitä, ja välillä jatkanut satunnaisina päivinä syksyllä, mutta koska mansikat kypsyvät vasta kesäkuun aikana, ei töitä ole aiemmin.
Tämä harmittaa itseäni aika paljon, sillä nytkun kouluakin on ollut näin loppu keväänä vain joinakin päivinä, olen tottunut löysäilyyn. Mikä ei todellakaan ole hyväksi itselleni! :D
Eikä siihen todellakaan sovi vielä se, että joudun (saan) lomailemaan muutaman viikon heti kesän alkuun! ...mahdankohan lainkaan päästä työrytmiin kiinni :D

Mutta siis odotan töiden alkamista erittäin kovasti, ja kaikki varmaan arvaavat löysäilyn lisäksi toisen (jopa painavamman) syyn sille - raha!
Kesäkuussa ei enää opintotukeakaan tule, joten budjetti alkaa olemaan aika minimaalinen jo toukokuun lopulla :P Enkä kutsuisi sitä minkäänlaiseksi lomaksi, jossei voi mennä tai tehdä mitään ilman jatkuvaa miettimistä riittääkö rahat! En tarkoita, että ei olisi lomaa ilman hillitöntä törsäilyä, mutta kivempi lähteä jonnekkin kun voi edes syödä mitä tahtoo ilman jatkuvaa raha pohdintaa.

Ystäväni kanssa juttelinkin tässä hetki sitten tulevasta kesälomasta, ja hän riemuitsi siitä kun saa vaan olla ja lomailla samalla kun minä surin samaa asiaa.. hehheh :D Hän odotti innolla kun saa ladata akkuja ja olla, kun minä jopa stressasin siitä, että saanko ladattua akut ja pitääkö tehdä töitä ja mitä kaikkea pitää tehdä yms. Ärsytti ihan itseänikin kun olen tällainen turhanpäiväinen stressaaja!

..mutta meitä on moneksi.. :D
Yritän tässä nyt samalla kun tätä blogikirjoitusta teen pakkailla viimeisiä tavaroitani täältä asuntolasta pois!
Olen siis koko ensimmäisen vuoden opiskelujeni ajan asunut täällä koulun omistamassa asuntolassa.

Huone jossa olen asunut on kahden hengen huone. 
Meillä on molemmilla oma sänky, pöytä,tuoli,laatikosto sekä kaksi vaatekaappia. Onnekseni huonetoverini on samanikäinen tyttö, jonka kanssa tulimme heti alusta hyvin toimeen, emmekä ole kokeneet yhteiseloa mitenkään raskaaksi! 
Keittiön ja vessan sitten taas jaan jopa 7 muun tytön kanssa. Jääkaapissa käyttössä jokaisella on oma hylly, mutta esim. pakasteessa kaikkien tavarat on sekaisin. 

Aluksi kun tänne asuntolaan tulin, olin varma, että ihan tyhmäähän tämä tulee olemaan, en viihdy täällä, en saa ystäviä yms yms yms. Mutta ei täällä niin kauheaa loppujen lopuksi ollutkaan! Tytöt ovat ihan mukavia ja yhteiselo kaikkien kanssa on sujunut hyvin, ei ole ollut suuremmin minkäännäköisiä häiriötekijöitä ja keittiöön sekä suihkuun on päässyt lähes samantien aina kun on halunnut. 
Ainut mikä täällä tökkii (ja ärsyttää itseäni kun on jo tottunut asumaan pois kotoa) on siivoaminen! Se miten kukaan ei voi siivota edes omia jälkiään on erittäin ärsyttävää! ..toisia se ei niinkään häirinnyt, mutta minua kyllä vaikken mikään siivousintoilija olekkaan! :D 

Nyt olen saanut suurimman osan tavaroista autoon ja tämä huone näyttää todella tylsältä ja tyhjältä. Silti iloisin mielin kotiin!! :D Ikävä ei itse asuntolaa tule, ehkä näitä ihmisiä, mutta heidät näkeekin jo syksyllä.


Hyvää kesää kaikille! ps. älkää stressatko :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti