torstai 21. toukokuuta 2015

Näyttöviikko

Elikkä meillä ykkösillä oli nyt toisiksi viimeisellä kouluviikolla ohjelmassa näyttötyön teko!
Saimme aiheen siihen edellisen viikon keskiviikkona, ja sitten tämä viikko on pitänyt paiskia sen eteen hommia!
Tehtävänämme oli suunnitella ja toteuttaa kattaustekstiili, jota voi käyttää molemmin puolin. Sen lisäksi meidän piti kirjoittaa ¨analyysi¨ tuotteen tyylistä ja kyseisen tyylisuunnan piirteistä, piirtää esityskuvat tuotteista ja kirjoittaa työohjeet niistä.Tosiaan keskiviikkona kun kuulimme tehtävänannon, olin taas räjähdyspisteessä oleva stressipommi, sillä alkuun ei tullut mitään fiksua kattaustekstiiliä ja sen tyyliä mieleen!
Ajattelinkin helpottaa omaa oloani, sekä seuraavan viikon ohjelmaa käymällä jo viikonloppuna kangaskaupoilla etsiskelemässä inspiraatiota! olimpas viksu :D

Onnistuinkin lieventämään stressiäni, sillä sain tutun ns. asiakkaakseni, joka helpotti tuotteen keksimistä. Hän meinaan halusi, että teen hänelle olohuoneeseen kaitaliinan. eikä tarvinnut vielä edes kauheasti vaivata omaa päätä :P 
Päätin, että teen hänelle heidän tilaansa sopivan, suht yksinkertaisen kaitaliinan, mutta että saisin tehtyä myös jotain kaksi puoleista, päätin tehdä lisäksi tabletit.
Ajattelin myöskin, että teen kaitaliinan aika nopeasti, koskei siihen tule mitään krumeluuksia, niin ehdin hyvin tekemään lisäksi neljä tablettia, joihin sitten teen jotain uutta ja ihmeellistä or not :D

Kävin sitten tosiaan muutamassa kangaskaupassa hakemassa näihin tuotteihin sopivia kankaita, ja silmiini iski valkoinen keinonahkakangas! ah mikä uusi ihastus En kuitenkaan ostanut sitä samoin tein, sillä jätin sen vähän hautumaan mieleen, onko se sitten sopiva kangas tabletteihin... kaitaliinan tyyliin se ei kerta sopinut.
Menin toiseen paikkaan, jossa silmiini iski upean karhea polyesteri kangas, joka oli kuin juuri suunniteltu asiakkaani olohuoneeseen! Soitinkin samointein asiakkaalleni varmistaakseni, että molemmat haluamme samaa tyyliä.
Asiakkaani ihastui myöskin kankaaseen ja päätimme, että teen kaitaliinan siitä.

En kuitenkaan uskaltanut ostaa kankaita, sillä maanantaina meidän piti olla koululla hyväksyttämässä suunnitelmamme opettajalle.
Päätin, että kysäisen olisiko keinonahasta tehty tabletti hyvä ja samalla kertoa, millaisesta kankaasta kaitaliinan aion tehdä.
Opettajalle asiat olivat ok, joten eikun takaisin kangaskauppoihin.
-->
Ostinkin sitten sen keinonahkaisen- ja polyesterikankaan. Maanantai illan käytin suunnitteluun ja kaitaliinakankaan leikkaukseen. Tein myös suuntaa antavan aikataulun itselleni: Ma - suunnittelua, Ti - kaitaliinan teko ja tablettien suunnittelu, Ke - tablettien teko, To - tablettien teko ja näyttökansion kokoaminen, Pe - näyttökansion viimeistely ja palautus

Olen tyytyväinen siihen, että nyt näin Torstai illalla, kun olen tehnyt Ma-To aikana töitä n.31 tuntia näyttötyön eteen, kaikki alkavat olla valmista!! Huomiselle jäi vain tekstiosuuksien tulostus ja kansion kokoaminen, eli aikataulu piti paikkansa! 
Toki olen aika paljon joustanut muista menoista, sillä muutamat päivät ovat vierähtäneet kirjaimellisesti kokonaan koululla..
Ja en olisi ikinä uskonut, että MINÄ sanon näin, mutta ei harmita hetkeäkään, että illat olen ollut koulussa tekemässä koulutehtäviä!  (ainoa harmitus oli, että kerrankin olisi ollut komeat kelit niin minä kökin sisällä, mutta eiköhän kesällä vielä ehdi aurinkoakin ottamaan ;D)

Tässä hieman kuvia tekovaiheista ja valmiista tuotoksista. Pahoitteluni, että kuvat ovat laadultaan mitä ovat, mutta taas muistin kuvata työntekoani vasta loppuvaiheilla ja sitten olikin jo niin kiire, ettei ollut juurikaan aikaa tarkastella valokuvia :D

Tabletit :

Tässä vaiheessa siis tabletit oli leikattu kokoonsa ja niihin oli tehty koristetikkaukset.
Sitten piti leikata niihin mustasta puuvillakankaasta reunukset. Moni kysyikin minulta: Teetkö itse reunakaistaleetkin? Johon vastasin: Aivan, olisihan niitä valmiinakin! :D
Eli siis ei tullut mieleenkään, että voisi sellaista kätevää valmista reunanauhaa käyttää, vaan fiksuna tein itselleni lisäduunia ja leikkelin nekin itse. :D (toisaalta kehitystä silläkin saralla, ja olen iloinen että ne tein)
Tässä kohtaa olin mitannut ja leikannut kaistaleet, ja jopa silittänyt niihin kiinnittämistä helpottavat saumat.

Nauhan kiinnittämistä...
Jiirikulman tekoa..Reunan ompelua..


Toisen puolen kiinnittäminenJa valmiit tabletit! Elikkä tabletin toiselle puolelle tuli vain kaksi raitaa ja toiselle vinoraidoitus. Tyylinä modernismia ja funkkista!

Kaitaliinan teosta en ehtinyt/ tajunnut kuvia ottamaan, joten tässä vain kuva valmiista työstä:Olen tyytyväinen kaitaliinaan, vaikka sen yksi sivu vähän venkuroikin :D Kaitaliinan teko oli itsessään aika simppeli homma, ja siihen menikin vain n. 5tuntia kaiken kaikkiaan.
Kaitaliina edustaa tyyliltään maalaisromanttista tyylisuuntaa, joka sopii tosiaan asiakkaan tilaan loistavasti! 
Tuota keltaista koulupöytää vasten ja huonolla valaistuksella otettu kuva, ei oikein imartele kankaan väriä eikä muutenkaan tuotosta, mutta näin livenä se näyttää oikeasti vaikka itse sanonkin ihan hyvältä :)

Ainut mitä teen ensi kerralla eritavalla kaitaliinan suhteen on, että teen leveämmät saumat!

Pahoitteluni taas päivityksen (tekstin ja kuvien+ kuvatekstien) tyylistä, mutta kello alkaa jo tulemaan 22.30 ja olen herännyt tänäänkin 07.00 erittäin huonosti nukuttujen öiden jälkeen, joten alkaa jo vähän luomia painamaan :D Yritän keskittyä ensi kerralla myös blogin päivittämiseen paremmin! Halusin vaan tehdä tämän nyt nopeasti vielä illalla, ettei päivitys tule monia viikkoja näytön jälkeen ja koska huomenna kun saan näyttötyön palautettua opettajalle, aion toden teolla nauttia ja rentoutua viikonloppuna! :D 
(tiedossa on kuitenkin viikonloppu kaverin synttäreitä viettäessä saaressa, joten voi olla että siitä on lepo kaukana kun pääsemme tyttöporukalla taas vauhtiin :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti