tiistai 2. joulukuuta 2014

Messut oli ja meni

Noniin, eli messut ovat nyt takanapäin ja messuemäntäkin alkaa jo toipumaan projektista :D Oli kyllä antoisa projekti kaikesta stressaamisesta huolimatta! Kiitos opettajallemme joka luotti projektin meidän käsiimme ja teki tästä mahdollista! Iso kiitos myös Annalle ja Riitalle, joiden kanssa messut suunnittelin! Tottahan toki kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneille, opettajille, ja muulle luokallemme jotka auttoivat osaston rakentamisessa ym.

Messuja edeltävät maanantai ja tiistai painettiin lähes aamusta iltaan, kuten tietty myös keskiviikko joka oli itse messupäivä! 

Maanantaina meidän piti tapetoida osastoomme tulevat seinät. Olimme Annan kanssa jo valinneet harmaan, hienon Bling Bling tapetin, jonka löysimme koulun kätköistä, ja halusimme käyttää sitä. Kuitenkin kun olimme tapetointia alottamassa, totesimme, että eihän se tapetti riitä alkuunkaan. 
Siinä sitten taas hetki stressattiin ja pähkäiltiin, että mitäs nyt, kunnes Päivi tuli auttamaan ja keksikin aivan mahtavan ajatuksen! Käyttäisimme useampaa kuin yhtä tai kahta tapettia! Tekisimme koosteen monista tapettijämistä, ja tietystihän lopputulos olisi erittäin moderni ja taiteellinen ;D ..ja sitähän se sitten olikin!


yksi seinä tapetoituna, muttei viimeisteltynä
Aluksi meidän piti tietysti maalata seinät, jottei materiaali imaisisi liisteriä ja pääsisimme tapetoinnissa hieman helpommalla. Seinät oli kannettu kumiosaston puolelle, jossa meillä oli hyvät tilat työskennellä!


Meillä oli mukanamme tapetointiluokasta haetut tarvikkeet, ja loimme samassa hienot ¨työkalupakkimmekin¨ :P


Kokeilimme aluksi tapetteja eri järjestyksiin, enkä voinut sille mitään, että itse en pitänyt ollenkaan tuosta rusehtavasta kukkatapetista, mutta sinne sekin vaan lyötiin :D


Hieman jännitimme, miltä seinät tulisivat näyttämään kun jätimme ne sinne vaan pystyyn kuivumaan, sillä materiaali oli hyvin taipuisaa.. mutta ei se pieni kaarevuus loppujen lopuksi hommaa haitannut! :)

Seuraavaksi rupesimme tekemään lavoja. Tai siis suunnittelemaan, miten ne lattialle sitten aseteltaisiin.. Ja koska halusimme laittaa lavojen päälle Annan luota löytyneet käyttämättömät paneelit (jotka kuvastaisivat puulattiaa), piti paneelit laittaa myös lavojen päätyihin, jottei jää rumia aukkoja. Se jäikin täysin Annan tehtäväksi, sillä lavojen asetteluun meni odotettua kauemmin aikaa ja koska oli paljon muutakin tekemistä emme niitä siinä ehtineet tehdä. Kuitenkin Anna oli tehnyt hyvää työtä vkl aikana, ja naulannut päätyihin muutamalla naulalla paneelit kiinni.


Tiistain ohjelmaan kuului tavaroiden haku kaupoista. Haimmekin Rosalinasta koriste-esineet :
Tiistaikin tuntui menevän tuosta vaan kun oli koko päiväksi ohjelmaa!

Tavaroiden roudaus tapahtui Vexve areenalle tiistaina illalla, sekä keskiviikko aamuna. 
Illalla veimme areenalle lavat ja paneelit, sekä huonekalut ym tavarat. Aamulla otimme mukaamme seinät. 

Ikean expedit-hyllyt nousivat kyllä kevyesti yläkerran huoneeseen, jossa saimme tavarat yön yli säilyttää, mutta koululta tulleet korkeat pöydät olikin jo vähän painavampi homma! :D


Kaiken kukkuraksi, kun olimme saaneet kannettua kaikki tavarat tuonne huoneeseen, meille kerrottiin että olimme väärässä tilassa, ja tavarat olisi pakko siirtää vielä illan aikana eri huoneeseen.., voihan ! :D
Kaiken tuon kantamisen jälkeen olimme kyllä aika puhki koko porukka! :D ..olisi pitänyt laskea, että montako rappusta tuli päivän aikana käveltyä! ..eikä kyllä tarvinnut puntillekkaan mennä, meinaan Ahoselta lainattu sohvapöytä painoi ainakin tuhat kiloa plus siihen lisäksi kaikki tuo muu tavaramäärä!

Olin jo pelkästään tiistain roudauksen jälkeen mustelmilla- nimittäin polvet hakkasivat hyllyihin niitä kantaessa, ja jälkihän heti tuli.. :D

Sitten koitti keskiviikko aamu !

Olimme Annan kanssa koululla aamulla jo kello 7.00, mutta emme juuri mitään voineet osaston hyväksi tehdä, sillä meidän piti odottaa, että raksapojat tulisivat ensin matottamaan koko lattian. Heidän siis piti tulla kello 8.00, mutta kun ei alkanut kuulumaan, meissä iski pientä stressin poikasta, sillä meidän osastoomme oli tarkoitus pystyttää myöskin teltta, jota kukaan meistä ei ollut aiemmin nähnytkään! Eli siis myös ennen tavaroidemme kantamista osastoon, piti saada teltta pystyyn ja seinät kiinnitetyksi. 
Tässä kohtaa meidän oli pakko luopua lavaideasta, sillä emme olisi millään ehtineet toteuttamaan sitä..

Raksapojat saapuivat puoli9 aikoihin, ja autoimme heitä kiireellä matotuksessa! Sen jälkeen kivipuolen miehet auttoivat pystyttämään teltan, ja sitten ruvettii pystyttämään seiniä ja kasaamaan osastoa! 
Luojan kiitos meitä oli lähes koko luokka paikalla ja muutama extra käsi, niin hommat hoituivat alku haparoinnin jälkeen todella sujuvasti!

Olen todella tyytyväinen lopputulokseemme, ja siihen, että saimme osaston pystyyn vaikkei projektimme tukipilari, eli opettajamme Päivi, ollutkaan paikalla :D

Lopputulos näyttikin sitten tältä :
SketchUp kuva osastosta! (alkuperäisellä seinäsuunnitelmalla)

Harmitti kyllä hieman, ettei lavoja pohjalle laitettukkaan, koska näimme aika paljon niiden suunnittelussa ym vaivaa. Mutta parempi ehkä kuitenkin oli näin :)

Messut sujuivat kaiken kaikkiaan hyvin, ja olimme Annan ja Riitan kanssa koko päivän osastollamme. Hieman olimme pettyneitä kävijämäärään, joka oli suhteellisen pieni, mutta muuten ihan leppoisa päivä. Hieman kävi kyllä seisoskelu jalkojen päälle..

Kaiken kukkuraksi, kaikkien luokkalaistemme piti lähteä jo ajoissa, joten myös tavaroiden roudaus pois osastoltamme jäi pääosin meille kolmelle! 
Voitte vaan kuvitella, että jos olin tiistain jälkeen polvista mustelmilla, niin tämän jälkeen löysin itsestäni mustelmia myös käsistä ja reisistä! ..aika raskas viikko.. :D

Saimme kuitenkin kehuja osastosta vierailijoilta ja opettajaltamme, joten kyllä nuo mustelmat olivat ihan vaivansa arvoisia! :)

Oli myös todella hieno kokemus saada suunnitella ja toteuttaa koko osastomme alusta loppuun!

Vielä kerran, kiitos kaikille mukana olleille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti