tiistai 1. joulukuuta 2015

Perjantai ja elämäni ensimmäinen asiakasilta

Saavuin perjantaina liikkeeseen hieman laitettuneempana kuin yleensä, sillä halusin olla edustavan oloinen iltaa varten. (Tämä Turussa asuminen ja nämä ihmiset täällä luovat itselleni hieman ulkonäköpaineita- niin yleisesti katsottuna, kuin asiakkaitammekin ajateltuna, sillä meillä maaseudulla on saanut kulkea juuri sennäköisenä kuin huvittaa :P). Anne pukeutuu itse tyylikkäästi ja pääasiassa tähän astiset asikkaamme (jotka olen tavannut) vaikuttavat aika hienostuneilta. 
En tietenkään rupea esittämään muuta kuin mitä olen, tai mukautumaan mihinkään vain heidän mielikseen, mutta on se mukavampaa hieman itsekin joskus panostaa ja antaa ainakin asiakkaille hyvä ensi vaikutelma! :DAamu oli ihan normaalia liikeessä oloa - asiakaspalvelua ja liikkeen ylläpitoa, Annen miehen kanssa. Anne itse hoiti viime hetken järjestelyjä iltaa varten kaupungilla, joten me pidimme liikettä.

Kun Anne iltapäivällä saapui liikkeeseen, alkoi juhlajärjestelyt. Imuroimme viimeisetkin pölypallerot, järjestelimme tavarat ja laitoimme tarjoiltavat esille. Hieman jäi aikaa myös itsemme ehostamiseen, ja kaikenkaikkiaan iltapäivä oli erittäin mukava. Myös Annen kanssa oli jotenkin vapautuneemman oloista kuin aiemmin, vaikka mielestäni olen heti alusta alkaen pystynyt oma itseni liikkeessä olemaan, mutta jotenkin tunnelma oli vaan paljon iloisempi.

..eikä aikaakaan kun kello jo näyttikin 18.00 ja ensimmäinen kutsun saanut asiakas saapui liikkeeseen. Otimme hänet yhdessä vastaan ja Anne esitteli minut kyseiselle naiselle. Sen jälkeen menin näyttämään asiakkaalle, minne voi jättää ulkovaatteet ja samointein ihmisiä rupesikin saapumaan enemmän paikalle! (siinä kohtaa Anne keskittyikin vieraiden vastaanottoon, eikä enää muistanut minua heille esitellä)

Päätin, että kyllä he pian hoksaavat minun olevan ¨työntekijänä¨ täällä, ja siirryinkin yläkertaan auttamaan naisia kenkien kokeilussa. Heti ensimmäinen asiakas oli erittäin mukava, ja hän sovittelikin monia kenkiä ja kuunteli minun vinkkejäni. Kohta yläkerrassa alkoikin jo olla tungosta, ja ihmiset vaihtuivat sopivaan tahtiin, ja unohdin jännitykseni ja sen että olin uusi ja vasta harjoittelija! 
Palvelu alkoi sujumaan ja sainkin myytyä naisille muutamat kengät ja laukun. Eräs naiskaksikko jäi pitkään juttelemaan kanssani, ja minulla oli erittäin mukavaa heidän kanssaan. (selvisikin että he olivat Raumalta kotoisin ja vasta sitten meillä olikin juteltavaa :D)

Kun kengät saatiin maksettua ja ilta oli hyvin käynnistynyt, olimme pääasiassa myymälän keskikerroksessa vain juttelemassa ja nautiskelemassa naposteltavia& viinejä.
Sain paljon kehuja muutamilta naisilta myyntitaidoistani sekä luonteestani, ja taisi jopa Annekin minusta muutaman kehun ilmoille päästää! ;D (jes)
Tunnelma oli jotenkin kauhean tuttavallinen ja kaikki juttelivat niitä näitä, ei edes huomannut, että kyseessä oli oikeasti vain asiakasilta ja oma jännityksenikin unohtui (pystyin myös olemaan oma itseni ja jättämään varovaisen myyjäharjoittelija puoleni sivuun)!

Aika kului yllättävän nopeaan ja kohta kello olikin jo kahdeksan ja minun oli aika lähteä kohti Raumaa. Anne ja osa asiakkaista jäi vielä myymälään viettämään iltaa, mutta olimme sopineet, että voin lähteä silloin, koska olin tosiaan tulossa kotiin Raumalle.

Kaiken kaikkiaan asiakasillasta jäi itselleni todella hyvä fiilis, ja varmasti lähden ensiviikkoon hieman paremmin mielin! :) Oli todella mukava kokemus olla osana tällaista iltaa (jossa kanta-asiakkaita ns.kiitetään asiakkuudestaan) ja järjestellä sitä!

Kiitos asiakkaille, jotka ottivat minut hyvin vastaan ja kiitos Annelle, että teki tästä mahdollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti