tiistai 1. joulukuuta 2015

Torstai on toivoa täynnä -> viikonloppu edessä

Taas on viikko tulossa lopuilleen ja aika on mennyt yllättävän nopeaan!

Tosiaan fiilis on ollut vähän ankea (itselläni) pöytäesillepano(fiaskon) jälkeen, sillä haluaisin jotain oikeasti saada tehdäkkin,mutta toivottavasti se fiilis unohtuu ja tilalle tulisi hyviä päiviä ja kokemuksia!!
Muutamana päivänä on tuntunut, että kelpaan vain tavaroiden kantajaksi, mutta nyt (torstaina 26.11) oli heti kivempi olo, sillä järjestelimme yhdessä Annen kanssa liiketilaa uuteen uskoon (siirtelimme siis huonekaluja yms myytäviä).

Kolmikerroksinen liiketilamme onkin nyt muutoksen jälkeen vähän selkeämpi ja samankaltaiset kalusteet ovat löytäneet toisensa.

Lyhyesti myymälästä: 
Liike sijaitsee Turun keskustassa, torin läheisyydessä, kahden kadun kulmassa. Tilaa siellä on aika runsaasti, sillä liiketilaa on kolmessa kerroksessa. Keskimmäinen kerros, joka on katutasossa, toimii pääasiallisenä myymälätilana ja se on kooltaan suurin. Siinä on esillä muutamia tyynyjä, sesonkituotteita, sekä näyteikkunan tavarat. 
Yläkerrassa taas on enimmäkseen tekstiilejä sekä nämä saapikkaat& laukut. Yläkerta on ihan yhtä lailla asiakkaiden käytössä kuin keskikerroskin.
Alakerta on aiemmin toiminut varastona, mutta koska Annella on varastotilaa tällä hetkellä muuallakin, on osa alakerrasta saatu myymälä/asiakaskäyttöön. Siellä on esillä muutamia mattomalleja, sekä mallistot tapeteista, kankaista ja matoista. (Puolet alakerrasta on kuitenkin edelleen varastokäytössä.)
Alkuviikolla teimme vielä asiakkaalle verhoja ja itse väsäsin vielä viimeiset tyynynpäälliset, mutta sitten rupesimme siirtelemään kalusteita toimivampaan järjestykseen.

Nyt yläkerrassa on yhtenäisempi värimaailma ja kengät istuvat sisustukseen kuin valettu. Värimaailma on mustahko, jossa mausteena kengissä olevaa kultaa ja kalusteissa esiintyvää hopeaa. Kenkien lähettyville siirrettiin mustat, harmaat ja beiget tyynyt ja vasta sitten alkaa värikkäämpi osasto.
Keskikerroksesta eli pääasiallisesta myymälästä tehtiin jouluinen. Joulupöytämme sai jälleen uudenlaisen esillepanon, mutta nyt myös muut liikkeen kalusteet tukevat kyseistä esillepanoa.

Keskikerros 1/4

2/4
3/4

4/4

Yläkertaa 1/3

2/3

3/3Alakertaan ei juuri kalustejärjestelyä tarvinnut muuttaa tilan ahtauden (ja siitä johtuvien rajoitteiden vuoksi), mutta sielläkin vähän siivosimme ja siistimme paikkoja.

Syy, miksi liiketilaa niinkin radikaalisti nyt muutimme, on huominen pikkujoulu-/asiakasilta. Tarkoituksena on siis pitää kutsutuille asiakkaille 18.-20.00 yksityistilaisuus, jossa Anne esittelee tuotteita, on tarjouksia ja tarjolla hieman viiniä ja pikkusuolaista. 
(itse olen illasta toisaalta innoissani, jotta pääsen tutustumaan paremmin liikkeessä käyviin asiakkaisiin ja itse tuotteisiimme, mutta toisaalta pelkään miten illasta selviydyn -mitä ihmisille juttelen, kuinka paljon kehtaan häiritä illan emäntää eli Annea tyhmillä kysymyksilläni ja miten kaikki muutenkin tulee onnistumaan jne.)

Iltaa varten asensimme vielä torstaina Annen miehen kanssa jouluvaloja ja putsasimme viinilasit & tarjoiluastiat.
Minä myös imuroin ja pesin lattiat, pyyhin pölyjä ja tein muutamia lahjapaketteja.--> Paketoin koristekukkia sellofaaniin, tein päiväpeitto&tyyny lahjoja sekä muita pieniä vinkkilahjoja asiakkaiden nähtäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti