maanantai 26. lokakuuta 2015

ATK ja Illustrator

Koska en päässyt viime perjantaina kouluun, Harri antoi minulle etätehtäväksi tehdä Illustratorilla jonkinnäköinen printti. Sitten minun piti myös ladata koneelleni Autocad ohjelma ja tehdä myös sillä jtn pientä ja esitellä sitten luomukseni muulle luokalle kun seuraavaksi nähdään.Autocadin saammekin ladata ilmaiseksi opiskelujemme ajaksi koneillemme, jotta saamme sitä harjoitella myös omalla ajallamme (mikä siis olisi suotavaa, mutta toistaiseksi ollut erittäin vaikea toteuttaa ainakin omalla kohdallani :P).

Yritinkin viikonloppuna sitä sitten koneelleni ladata, eikä se tietenkään niin helposti sujunut mitä piti. Viikonloppuni oli niin täynnä ohjelmaa pelin ja muuttohommien takia, etten kerinnyt ongelmaan sen enempää paneutua, mutta siis ohjelma ei nyt kuitenkaan suostunut koneellani aukeamaan, joten en myöskään ole pystynyt etätehtävää sitä kautta tekemään.

Illustratorista taas käskettiin ladata jonkinnäköinen kokeiluversionnetistä, mutta koska Autocad sekoitti jo koneeni, niin päätin että yritän ensin saada sen toimimaan ja vasta sitten yritän ladata Illustratoria. Mua ei selvästikkään ole luotu toimimaan näiden tietokoneiden yms. atk juttujen parissa! :D
Päätin kuitenkin, että saisin etätehtävän edes osittain tehtyä, tehdä printin koulun jälkeen koulun koneella.

Minulla ei alkuun ollut mitään ideaa, millaista printtiä rupeaisin väsäämään, joten päätin tehdä sen jostain itselleni mieluisesta asiasta, jonka osaisin mahd.hyvin piirtää. Ja koska pääkalloja olen nyt piirrellyt vuosia, niin päätin sitten harjoitella myös koneella sen tekemään/piirtämään.Ensin piirsinkin yhden kallon, jota rupesin sitten muokkaamaan.
Sitten tein siitä ns. väripaletin.
Seuraavaksi piirsin pohjalle tähden, jonka sitten täytin tällä paletilla.
Sitten kopioin lisää tähtiä ja sääsin värejä ja tadaa näin se printti sitten syntyi..

Ehkei siitä nyt kauhean kaunista tullut, mutta ainakin omatoimisesti sain jotain aikaiseksi Illustratorilla, joten olen itse ihan tyytyväinen :D

Huomaan itsessäni sen, että nytkun olemme käyttäneet Sketchuppia, Autocadia ja Illustratoria, joissa jokaisessa käskyt toimivat hieman eritavoin niin sekoitan ne kaikki keskenään! niin turhauttavaa Päätin nyt kuitenkin hieman opetella Illustratoria ja antaa sille aikaa, ja paneutua vasta sitten paremmin Autocadin maailmaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti