maanantai 2. marraskuuta 2015

Canon eos 750d testissä

Pari viikkoa sitten harjoituksissa ollessani joukkuekaverini kertoi ostaneensa pitkään haluamansa (aika arvokkaan) uuden järjestelmäkameran itselleen! Hän selitti kuinka hyvä se on ja päästiinkin syvemmin aiheeseen valokuvaus. Hän pitää pientä blogia ihan omaksi ilokseen ja päivittääkin sinne pääasiassa valokuvaamiaan asioita, ja pakko kyllä myöntää- kuvat ovat aika mahtavia! Olen itsekkin pohtinut valokuvauksen aloittamista, mutta jotenkin sitten ei vaan tunnu olevan aikaa sille. tai oikeastaan monellekkaan muullekkaan uudelle jutulle. Varsinkaan kun minulla ei ole kuin pieni Nikonin pari vuotta vanha digikamera, joka on kyllä yllättävän hyvä mutta ajatusmaailmassani kunnon valokuvaajalla kuuluisi olla järkkäri :D
Ajattelinkin kysyä tältä ystävältäni, mitä vanhalle kameralle tapahtuu ja hän kertoikin myyvänsä sen --> tuumasta toimeen, joten pyysinkin saavani vanhan kameran koekäyttööni, jotta saisin hieman opetella kuvausta ennen ostopäätöstä!


Ystäväni suostuikin lainapyyntööni ja antoi kameran mukaani viikoksi tänne Vammalaan. Sattui vielä niinkin hyvä tuuri, että kun tänne asuntolaan tulin, niin huonekaverini selitti innoissaan kuinka oli viikonlopun aikana saanut pitkään toivomansa lahjan- voitteko kuvitella! Hän oli saanut kutakuinkin lähes samanlaisen Canonin järjestelmäkameran!
Noh se sattui sopivasti ja päätimmekin mennä yhdessä harjoittelemaan kuvailua ¨kameroillamme¨. Oli puhe, että mennään ottamaan luontokuvia, sillä maisemat ovat niin uskomattomat näin syyspäivinä! Kuitenkin kun pääsimme koulusta vasta neljältä, kaunein auringonlasku oli jo ohitse.. ja aika kylmäkin oli, mutta päätimme silti yrittää.

Canonilla ja Nikonilla on hieman erilaiset toiminnot, joten kaikki säätelyt olivat minulta ihan hukassa! Valotuksia olisin halunnut oppia säätelemään muttei siitä vielä oikein mitään tullut :D

Tässä muutamia otoksiani (osa muokattuna osa ei):



Auringonlasku


Muokattu versio auringonlaskusta



Tyrvään kirkko, joka on kyllä erittäin upea missä valossa tahansa! (kuva otettu vastarannalta, joten olin yllättävän tyytyväinen pienen järkkärin tsuumaus kykyyn)



Siltakuva..



Muokattu siltakuva...


Hinta, jonka ystäväni pyysi kamerasta oli niin halpa, että olin jo ihan valmis sen ostamaan! Sitten kuitenkin aloin miettimään, että tarvitsenko todella nyt uutta kameraa kun vanhakin toimii, ja varsinkin kun on joulu tulossa ja tarvitsisi lahjojakin hankkia! Olen luonteeltani kyllä juuri tällainen ärsyttävä pohtija jankkaaja, jonka päätöksenteosta ei yleensäkään helpolla mitään tule :D ja tyypilliseen tapaani, tässäkin kohtaa aikani pohdittuani, sain epäilyni heräämään....

Niimpä päädyin harkitsemaan vielä hetkisen, vaikkakin tarjous olisi ollut erittäin houkutteleva! 

Katsontaan nyt, jos vaikka pukki jouluna toisi minullekkin omani, varsinkin kun tontut nyt kuulivat minun sitä tahtovan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti