tiistai 22. syyskuuta 2015

Alkukatsaus keittiöprojektiin

Eli niinkuin jo aiemmin mainitsin niin saimme heti ensimmäisessä jaksossa tehtäväksemme suunnitella tiimeissä keittiöt. Tiimit muodostuivat opettajan johdolla ja projektitkin oli jo valmiiksi valitut. 
Tiimi, johon kuulun, sai tehtäväkseen suunnitella oikean keittiön kohteeseen, joka vasta valmistuu keittiöprojektin ohessa! Eli kyseessä on omakotitalo, jonka rakennuspuolen oppilaat rakentavat. Täysin oppilastyönä siis toteutettu!
Talon valmistuttua se myydään huutokauppaperiaatteella, eli varsinaista asiakasta ei ole tiedossamme.

Tiimimme aloitti projektin siten, että jokainen etsi hieman tyylikuvia, joista ilmenisi jokaisen ajatus keittiön tyyli- sekä värimaailmasta. (Emme olleet tähän mennessä siis nähneet projektikohdettamme kuin pohjapiirroksesta.) Aika yksimielisesti kuitenkin päädyimme hieman moderniin, mutta kuitenkin romanttiseen tyylisuuntaan, johon sitten etsimme valmiita esimerkkikeittiöitä ym. (ideoiden alkamiseksi). Tähän tyyliin päädyttiin talon ulkokuoren perusteella sekä siksi että uskomme kyseisen tyylin miellyttävän mahdollisimman monia asiakastyyppejä.

Itse löysinkin aivan upean keittiön Pinterestistä, jonka jälkeen mielikuvani keittiön hengestä ja kaapin ovista vahvistui.Pinterest.com

Kuvien etsinnän jälkeen, teimme yhdessä ryhmänohjaajamme kanssa Autocadillä jokaiselle meistä oman pohjapiirroksen sekä muutamat seinäprojektiot tilasta, jotta pystyisimme sitten luonnostelemaan keittiön mallia. Samassa saimme pienen Autocadin käyttöharjoituksen :D

Kun pohja ja projektiot olivat tehtynä rakennuspuolen opettajan antamilla mitoilla, rupesimme luonnostelemaan keittiön mallia - kalusteiden sijoittelua ja kaappien rakenteita.


Seinäprojektion luonnostelua

Seuraavaksi oli soitettava raksapuolen opettajalle, ja sovittava tapaaminen kohteeseen, jotta pääsemme tarkistusmittaamaan seinien pituudet, ikkunan sekä pistorasioiden paikat ja ylipäätään näkemään tilan konkreettisesti. 
Tapaaminen saatiin sovittua heti seuraavalle päivälle, ja myös omat opettajamme lupasivat tulla kohdetta katsomaan!

Paikalle päästyämme ei rakennuspuolen porukkaa näkynyt missään. Kuitenkin toimeliaina naisina marssimme itseksemme avonaisesta ikkunasta sisään (ulko-ovi oli siis lukossa ja terassi juuri laatoitettuna :D) katselemaan paikkoja

Tiimiläisillemme muodostuikin jokaiselle heti jokin tehtävä: minä mittasin, yksi kirjoitti mitat ym ylös ja kolmas kuvasi paikat!

Hieman kuvia tilasta:


Kuva on otettu olohuoneen puolelta keittiön suuntaan. (Keittiöön pääsee siis joko olohuoneesta tai sitten eteisen puolelta.) Otimme siksi kuvan tästä, sillä ikkuna josta sisään kapusimme oli olohuoneessa juurikin näillä main. :D

Kuva olohuoneen oviaukosta
Tälle seinälle on pakko sijoittaa vesipisteet, sillä putket ovat asennettu niin. Kulmassa näkyvä putkisto on tarkoitus peittää koteloinnilla. 

Kotelointia olikin jo alettu tekemään, sillä lattiassa oli reunalistalla merkitty koteloinnin alareuna.

Koteloinnin alareuna
Kuitenkin kattoon katsottaessa koteloinnille olikin varattu suorakulmaisen mallin tila..

Koteloinnin yläreuna
Opettajien kanssa sitten pohdittiin, että mitäköhän tähän nyt mahtaa muodostua ja samassa rakennuspuolen opettaja saapui paikalle. Hän selitti, että koko kotelointi on tarkoitus tehdä katon mukaan, eli siihen rakennetaan n. 30cm x 40cm kotelo.Tälle seinälle taas on pakko sijoittaa liesi juurikin noiden putkien, sekä sähkövarausten takia.. 
Kuvasta näkyykin, että seinän vasemmassa reunassa on aukko- siittä on siis kulku eteiseen, ja siihen on tulossa n.60cm ovi.


Tässä näkyy vielä edellisen kuvan oviaukko, sekä pieni seinän pätkä, jonka jälkeen alkaa ¨olohuoneen¨ seinä. 

¨olohuoneen seinää¨

Parempi kuva vielä tuosta olohuoneen seinästä. Kuvasta puuttuu isompi ¨ovi¨aukko, josta tilaan olohuoneesta saavuimmekin.

Kuvat katto- sekä lattiamateriaalista:

Katto oli vaaleasävytteistä puuta

Lattiaan tulee harmaa laatta, jota ei vielä keittiön puolelle ole asennettu. (kuvassa vielä muovi laatan päällä)

Näiden kuvien ja mittailujen jälkeen raksapuolen opettaja halusi esitellä meille talon muutkin tilat, ja samalla hän antoi meille lisähommia. 
Nyt saimmekin suunniteltavaksemme myöskin kodinhoitohuoneen sekä wc:n. Nämä eivät kuitenkaan tulleet meidän tiimille, sillä meillä on tiukka aikataulu keittiön kanssa.

Kaiken tämän informaation jälkeen pää oli jotenkin ihan tyhjän tuntuinen. Ei osannut enää kysyä mitään, vaan halusi päästä äkkiä suunnittelemaan luonnoksia. :D 

Onneksemme tämä talo sijaitsee aivan koulumme lähistöllä, joten pääsemme helposti uusinta käynnille, mikäli jotain täytyy käydä uudestaan katsomassa/ mittaamassa.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin palatakseni, nyt on pakko mennä jatkamaan suunnittelua, sillä aikataulu on todellakin suht tiukka, ja pitäisi jo pian päästä lähettelemään keittiöfirmoihin tarjouspyyntöjä! :) 


3 kommenttia:

 1. Voi vitsi mikä loistava tilaisuus :D. Tsemppiä suunnitteluun - lopputulos on varmasti enemmän kuin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kiitos, laitan lisää kuvia kuha rojekti vähä etenis :D

   Poista
  2. Jep! Kiitos, laitan lisää kuvia kuha rojekti vähä etenis :D

   Poista