tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kesälomalla

En ole nyt koulun ulkopuolella kauheasti blogia päivitellyt, sillä päätin pitää tämän vähän niinkuin oppimispäiväkirjana koulujutuista, mutta nyt kuitenkin kun olen kirjaimellisesti (vielä yhden päivän) kesälomalla, niin päätin jakaa teille (osittain kouluunkin liittyvän) päivityksen! 

Elikkä jos muistatte kun kerroin ennen kesää, että saan remontoida vähän mökillämme, niin nyt sitten saunamökin oleskeluhuone on saanut uuden tapetin seinään!

Koko tapetointi idea lähti siitä, että mökki kaipasi uudistusta ja minä harjoitusta!
Olisin halunnut tapetoida muutkin mökissä olevat huoneet, mutta ajan puutteen vuoksi päätimme nyt tapetoida vain oleskeluhuoneen..

Menimmekin isovanhempieni kanssa katsomaan sopivaa tapettia Rauman Väriraumasta. Meillä taisi kaikilla olla hieman erilaiset visiot tulevasta tapetista ja hetken kaupassa pyörittyämme rupesikin tuntumaan toivottomalta. 

Lopulta löysin alelaatikosta sopivasti neljärullaa jämätapettia, joka oli juuri passeli mökille eikä hintakaan ollut mahdoton!
Alunperin suunnitelmassa oli tapetoida yksi seinä kuviollisella tapetilla ja muut jollakin vaalealla yksivärisellä. 
Mutta kun alelaarista löytyi tämä kyseinen, jota oli se neljä rullaa jäljellä, isovanhempani totesivat, että kun siitä kerta riittää koko huoneeseen niin mitä turhaan ostamaan lisää ylimääräistä tapettia.. ja koska mökkimme ei muutenkaan ole ihan trendien mukainen, niin ei se sitten haitannut. Ainakaan ketään muuta, itse tietysti olisin halunnut oikein kunnolla päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan, mutta ymmärrän myös nämä raha-asiat ja niin päädyttiinkiin tapetoimaan koko huone tuolla samalla tapetilla.

Ennen työnaloittamista..

Vanha tapetti
kuvia tapetin poistosta..
Tapetin alta paljastui siisti pohja, jota ei tarvinnut maalata. Ainoastaan kitattiin suurimmat kolot.
Kyseisellä seinällä pohja oli erilainen kuin muissa, ja se piti pohjamaalata.


Ai missä kohtaa kello on aiemmin sijainnut ?! :D

Tässä pohjamaalattu seinä vielä vanhalla tapetillaan. Vieressä näkyy ulko-ovi


Vanha, ihana takka

 Olimme miettineet mummuni kanssa, miten saada takasta tuo tummunut pois - maalataanko, rapataanko vai mitä tehdään. Kun lupasin asiaa hieman selvitellä, olivatkin he päättäneet purkaa koko takan!! Elikkä kun vihdoin se päivä koitti kun saavuin mökille aloittamaan tapetoinnin, siellä ei ollut ihanaa makkaranpaisto takkaamme, vaan uusi, paljon entistä pienempi ¨takka¨.

Kuva hieman näyttämässä, miten paljon tyhjempi seinä on ilman aiempaa takkaa..

Ja sitten ei muutakuin tapetoimaan..

Hieman työvälineitä..

Tilassa tosiaan on puolipanelointi, joten tapettia ei tule koko seinän pituudelta

Valitettavasti en ehtinyt itse työskentelystä kuvia räpsimään - hommaahan tehtiin mummuni avustuksella, niin ei aikaa ollut valokuvaukseen vaan hommat hoidettiin alta pois :D

Valmiit seinät:


Itse olen erittäin tyytyväinen lopputuloksen siisteyteen ja erityisesti siihen, että sain vuodat seinään ihan yksikseni! Tietysti puoliseinän tapetointi oli paljon helpompaa, sillä vuota oli puolta lyhyempi kuin koko seinää tapetoitaessa, mutta siltikin!

Käytimme liisteriä, joka siveltiin suoraan seinälle ja sitten tapetti päälle.
Leikkasin aina n.3 vuotaa valmiiksi, kiinnitin kaksi ja sitten tein lisää vuotia. Näin liisteri ei päässyt kuivumaan ja homma luonasi sujuvasti.

Loppujen lopuksi tapetti näytti seinällä todella vaalealta, eikä yhtään sekavalta vaikka joka seinällä oli kyseistä kuviotapettia.

Kaiken kaikkiaan ihana projekti, josta selvittiin muutamassa päivässä! :) Olen ihan valmis uuteen projektiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti