torstai 18. helmikuuta 2016

Asiakaskäynti

Kun kerroin harjoittelun alussa työnantajani luvanneen minun päästä asiakaskäynnille, hän piti lupauksensa ja nyt minä pääsin! :)


Vaikka itse olin jo vähän niinkuin luopunut asiasta (koska sain myymälässä tapetoida), niin työnantajani muisti lupauksensa ja sanoikin minun pääsevän hänen miehensä apuriksi tapetoimaan asiakkaan makuuhuoneen tehosteseinää!
Muistin itsekin kyseisen tehosteseinä tapauksen, sillä pariskunta jonka taloon tämä tuli, oli käynyt liikkeessä monta kertaa miettimässä sopivia tapetteja.. (Heistä sai heti sellaisen fiiliksen, että he ovat molemmat tarkkoja ihmisiä, joille kelpaa vain paras.)

Heidän liikkeessä käydessään työnantajani kysyikin naiselta, suostuisivatko he, että saan mennä mukaan tapetoimaan heille ja he antoivat suostumuksensa ja niinpä parin päivän kuluttua lähdin työparini mukaan! :)

Olin varautunut hommiin hieman huonommilla vaatteilla ja suurella innolla!
Työparini, eli työnantajani mies, oli erittäin mukava ja tulimme heti hyvin juttuun. Hän haki minut aamulla liikkeestä, otimme mukaan tapetit ja tarvikkeet ja lähdimme asiakkaan luo. Saimme työskennellä ihan rauhassa, sillä pariskunta oli projektin ajan poissa kotoa.
Sanoin heti alkuun, etten ole niin kauheasti vielä tapetoinut ja että haluaisin nyt ensin ihan vaan seurata miten ammattilainen toimii. Tämä sopi parilleni ja loppujen lopuksi toiminkin koko projektin aikana vain apulaisena... mutten ole ollenkaan pettynyt, sillä tärkeintä oli että pääsin ylipäätään mukaan!!

Kyseessä oli musta&hopea raitatapetti, joka oli tarkoitus laittaa vaakasuoraan. Oli mielenkiintoista seurata, miten konkari liimasi senkin tuosta vaan paikoilleen! 

..itse kuvittelin vaakatapetoinnin paljon hankalammaksi, mutta varsinkin apurin kanssa homma sujui hetkessä. Parini tapetoi ja samalla selitti miten hänellä on tapana toimia.

Asiakkaat olivat itse poistaneet vanhan tapetin jo seinästä, joten meidän ei tarvinnut kuin aloittaa seuraavan laitto!
Aloitimme suojaamalla paikat hyvin.
Kun olimme suojanneet, mittasimme laserilla seinään suorat, jonka mukaan tapetti laitettiin. Sitten vaan liisteriä seinään ja vuota perään.

Aloitimme keskeltä, ja etenimme siitä sitten molemminpuolin, sillä reunat olivat ¨vaikeimmat¨. Työparini toistelikin jatkuvasti, ettei etenemiseen ole vain yhtä oikeaa tapaa, mutta näin hän sen hoitaa.Ei tässä seinässä kovin vaikeita ollut nuo ylä- ja alareunatkaan, sillä vuotia ei tarvinnut paljoakaan kaventaa.. Alareunassa olevat pistorasiat tosin veivät hieman aikaa, mutta muuten homma sujui sutjakasti!

Minä lähinnä liisteröin ja ojentelin työkaluja, mutta oli silti kyllä kivaa! :DLopputulos oli siisti ja itse ainakin yllätyin siitä, kuinka paljon paremmalta tapetti näytti vaakasuoraan laitettuna kuin mitä se olisi ollut pystysuorassa!
Tapetoinnissakin siis vain mielikuvitus on rajana ;)

Asiakasprojektin jälkeen palasin liikkeelle, jossa olikin täysi tohina uusien lattiamallitelineiden parissa! 
Liikkeestä vietiin vanhat monen metrin mittaiset muovimattotelineet pois ja niiden tilalle tuli kepeämpiä hyllyjä, joihin laatta, vinyyli ja laminaattimallit saatiin esille!
Voin kertoa, että oli aktiivisempi päivä pitkiin aikoihin, ja sen kyllä tunsi illalla jaloissa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti