lauantai 30. tammikuuta 2016

Viikko 3: tapetointia& mattojen leikkausta

Torstaina menin normaalisti harjoitteluun, miettien onkohan työnantajani unohtanut kokonaan lupauksensa päästää minut remonttimiesten mukaan tapetoimaan asiakkaiden luo tai edes seuraamaan miten ammattimiehet tapetoinnin hoitavat.. Alkuviikko oli ollut aika hiljainen eikä meillä harjoittelijoilla liiemmin ollut hommia, joten olisin mielelläni lähtenyt asiakaskäynneille remppareiskojen mukaan. Ennenkuin kuitenkaan ehdin asiaa mitenkään ääneen ihmettelemään, työnantajani ilmoitti keksineensä minulle tekemistä.  Katsoimme hetken toisiamme tämän toisen harjoittelija tytön kanssa, että mistäs nyt on kyse jos homma koskisi vain minua.. 
Työnantajani kysyikin haluaisinko tapetoida liikkeen toisen esittelynurkan. Myymälässä on siis kaksi kulmausta, joihin vaihdetaan aina sesongin mukaan tyyliin sopivat tapetit. Ai että haluaisinko!? No tietty! 

Olin siis jo heti harjoittelun  alussa vinkannut työnantajalleni kiinnostuksestani päästä mukaan seuraamaan käytännön hommia asiakkaiden luo, mikäli vain mahdollista. Hän lupasikin harkita, eikä aikaakaan kun hän kysyi eräältä rouvalta, sopisiko hänelle että remonttimiehen mukaan tulisi myös harjoittelija -lähinnä siis katsomaan miten hommat hoidetaan. Asia oli naiselle OK ja työnantajani lupasi ilmoittaa remontoijalle minun mukaan ottamisestani.
Kuulin kyllä kun hän puhui asiasta miehen kanssa, ja lupasikin sitten ilmoitella minulle kun tämä kyseinen keikka hoidettaisiin. 

Kun asiasta ei mitään ruvennut kuulumaan, ajattelin kysäistä siitä työnantajaltani. Kuitenkin ennenkuin ehdin ottaa asiaa esille, hän tarjosi minulle tuota myymälän nurkkauksen tapetointiprojektia (tässä kohtaa unohtui kitinät asiakaskäynneistä :D). Tartuinkin innolla haasteeseen, hain välineet ja sain kaksi rullaa mustaa kukkatapettia, joka laitettiin suoraan vanhan tapetin päälle. 
(Se loi tietysti omat haasteensa, sillä allaoleva tapetti oli punavalkoinen, joten pienikin rako näkyi uudessa mustapohjaisessa seinässä!)
Koko ajan olin kuitenkin hyvillä mielin, sillä harjoitteluahan se vain vaatii, jotta tulee mestariksi ;)

Alkuun kävimme hieman työnantajani kanssa läpi tapetoinnin muutamia perusteita, ja miten se tulisi oikeasti tehdä (nyt sain hieman vapaammat kädet toteutuksessa koska kyseessä oli oman myymälämme seinänpätkä, eikä asiakaskohde). 
Normaalisti siis pitäisi lankasuoraa apuna käyttäen vetää suorat apuviivat seinään, poistaa vanha tapetti tai edes pohjamaalata se, mitata kulman jälkeiseen uuteenkin seinänpätkään suorat viivat jotta seinän ollessa vinossa tapetti menisi kuitenkin suoraan.
Nyt kuitenkin jätettiin viivasuorat tekemättä, eikä edes poistettu vanhaa tapettia alta vaan aloitin suoraan tapetoimaan uutta päälle.

Tässä nyt muutama kuva keskeneräisestä tapetoinnista. 
Toisaalta tämäkin projekti oli erittäin opettava, sillä alle jätetty tapetti oli valkopohjainen ja päälle tuleva päinvastoin musta, niin se asetti omat haasteensa saumoihin ja tapetin kohdistukseen!

En lisää tänne hirveästi työskentely kuvia, mutta muutaman keskeneräisen seinäkuvan ajattelin julkaista :)
Ylänurkan tein vanhan tapetin lailla silmämääräisesti suoraksi. Oli minulla apuna tietysti terävä& suora ¨mittakeppi¨.

Ja lopputulos -->
Kulmassa emme kohdistaneet kuvioa, vaan jatkoin uutta vuotaa hieman vanhan päälle summamutikassa. Tämä siksi, koskemme mitanneet lankasuoralla seinän vinoutta, olisi kuviokohdistus vain korostanut seinän epätasaisuutta! Tietenkin jos kyseessä olisi ollut asiakas olisi pitänyt laittaa kuviokohdistuksen mukaan.


Alkuun en itse ollut täysin tyytyväinen seinään, mutta seuraavana päivänä jo omakin silmä tyytyi siihen :) Yksi sauma näkyy kyllä livenä aika hyvin, enkä käsitä miksi, sillä vuodat ovat kyllä ihan toisissaan kiinni :o
Luulinkin, ettei työnantajani ollut ollenkaan tyytyväinen lopputulokseen, mutta seuraavana päivänä töihin saapuessani sain toteuttaa myös toisen myymälän nurkan!! :)

JES

Toiseen nurkkaan piti laittaa jälleen valkoisen pohjan päälle mustapohjainen tapetti, jossa oli edellistä tapettia enemmän mustaa! (virheet siis näkyisivät selkeämmin)

Tein tämän nurkan aika lailla omissa oloissani, ja olen aika tyytyväinen siihen. Tässä nurkassa seinien vinous kyllä koitui erittäin hankalaksi, sillä nyt kulmaan piti saada pallot kohdistettua, jotta se näyttää siistimmältä, mutta koska toinen seinä oli aivan vino, oli kohdistus mahdotonta. Niinpä teimme kompromissin (työnantajani luvalla tietysti) ja kohdistimme pallot niin pitkälle ylhäältä alkaen kuin vain oli mahdollista.
Kauempaa pallojen päällekkäisyyttä ei todellakaan huomaa, mutta itse kun sen tietää niin se ärsyttää :D

Keskeneräistä projektia:

Yläreunaa


Alareunaa
Ja jälleen valmiista nurkasta kuvat
Tapetointiurakan lisäksi sain leikata tällä viikolla paljon asiakkaille heidän tilaamiaan mattoja, niin raskaampaa Sisalia kuin ohuempaa käytävämattoakin!
Muutenkin olen jo hieman rohkeammin tarjoutunut asiakkaita mattojen suhteen auttamaan, sillä alan jo hieman itsekin näkemään niiden eroja ja tunnistamaan joitakin materiaaleja..

Tiivistettynä siis tämä viikko : paljon kaikkea kivaa puuhaa :)

2 kommenttia:

  1. Hei jes! Etköhän sä pian pääse jo remonttireiskojenkin mukaan kun sait molemmat nurkat tapetoida! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt heti kun sain tän päivitettyy, ni tuli myös sieltä ilmotus, et torstaina pääsen mukaan asiakkaan luo tapetoimaan! :D ..kylläkin vaa apuriks, mut kumminki!

      Poista