sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Ensimmäinen viikko takanapäin

Nyt alkaa olla ensimmäinen kokonainen viikko Mattoraumassa ohitse ja fiilikset ovat ihan hyvät.. Vielä en suuremmin ole saanut uusia oppeja, mutta paikka on kyllä juuri oikea niiden oppimiseen - ja mikä parasta niin juuri sellaisten, jotka tällä hetkellä itseäni kiinnostavat ja joista on oikeasti hyötyä, mikäli aion alalla jatkaa! :)
Viikkoni koostui pääasiassa sivusta seuraamisesta - missä mitäkin on, miten missäkin tilanteissa toimitaan ja miten ylipäätään homma heillä pyörii.
Ensimmäiset kaksi päivää menivätkin ihan vain ihmetellessä mitä kaikkea ylipäätään liikkeessä on tarjolla! :D


Tähän alkuun haluan hieman kertoa taustoista: elikkäs, liikkeessä on kolme vakituista naistyöntekijää - tytär, hänen äitinsä sekä hänen mumminsa. Heillä on myös muutama remonttimies mukana toiminnassa, jotka vastaavat pelkästään remontti- &asennushommista. 
Tällä hetkellä heillä on myös toinen tyttö tammikuun ajan harjoittelussa, hän on myöskin toisen vuoden opiskelija mutta kaupanalalta. Hänen harjoittelun tarkoituksenaan on suorittaa asiakaspalvelun osaamisala. 
Ensin ajattelin, että hienoa kun meitä on kaksi, mutta nyt koen sen toisaalta hankalaksi, sillä minua kiinnostaisi oppia nimenomaan liikkeessä kaikki muu kuin se pelkkä asiakaspalvelu ja häntä taas ei niinkään kiinnosta tapetit ym.
Itse haluaisin oppia enemmän tapeteista (niiden asennuksista ja pohjatöistä ym), lattiamateriaaleista ja muihin liikkeen tuotteisiin liittyvistä asioista (esimerkiksi mattojen kanttaaminen) . Tottakai myös asiakaspalvelu on tärkeää, mutta koen sen olevan paremmin hanskassa ja mielestäni sekin kehittyy siinä kunhan ensin oppii tietämään tuotteista ja palveluista, joita liikkeessä on!

Nyt olen viikon aikana huomannut, että tämä kaksi erialan harjoittelijaa tuottaa hieman pohtimista myös työnantajalle. Olen kuitenkin yrittänyt joka välissä vinkata, että voisin mm.lähteä joku kerta vaikka remonttimiesten mukaan tapetoimaan, sillä myös se kuuluisi minun alalleni ja sitä haluaisin oppia. Varsinkin kun liikkeessä on nyt ollut suht hiljaista, joten kahdelle harjoittelijalle ei oikein tunnu riittävän hommia..
Siksi olenkin nyt yrittänyt hieman kysellä omatoimisesti mm. lattiamateriaaleista ja tapeteista. Perjantainkin mietin lähes koko päivän yhden asiakkaan talon tapettimenekkejä... ja voin kertoa ettei se ihan tuskitta sujunut :D

Lattioista yritin opetella tunnistamaan eri materiaalit - laminaatti, vinyyli, vinyylikorkki, parketti ja muovimatto. Sain kuulla uusia tietoja mm. vinyylikorkista sekä huomata miten valtava valikoima nykyään on muovimatoissa!
 En ollut aiemmin kuullutkaan tällaisesta vinyylikorkista, joten se oli minulle positiivinen tuttavuus. Se on lämmöneristykseltään laminaattia parempi ja se kestää jopa veden paremmin vinyyli pintansa ansiosta. Kuulemma siitä onkin nyt tulossa se ns. suosikkimateriaali, mutta on vielä toistaiseksi esim. laminaattia reilusti arvokkaampaa hinnaltaan.


Vinyylikorkki


Laminaatti


Tapeteistakin olen saanut lisätietoa itselleni, mm.pohja- sekä pintamateriaaleista ja tyyleistä. Vielä toistaiseksi ei oikein ole jäänyt päähän miltä valmistajalta mitäkin mallistoa tulee tms. mutta eiköhän nekin aikanaan :) 
Tapetin menekkilaskennan kanssa tosiaan on ollut vähän ongelmia, sillä ajattelen sen aaaaivan liian monimutkaisesti! Toiset vain laskevat että rullasta tulee tämän verran yleisesti ja that's it, mutta minä väännän kaavan jos toisenkin ja pyörittelen kaikki mitat ja leveydet yms :D ....eiköhän sekin tästä rupea rullaamaan ajanmyötä!

Pirtein mielin kohti seuraavaa viikkoa! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti