maanantai 23. marraskuuta 2015

Uutta viikkoa aloitellen

Viikonloppu vierähti nopeasti juhliessa, sillä kävimme poikaystäväni perheen kanssa syömässä ulkona sekä katsomassa Logomossa Stand up-komiikkaa! Viikonloppuun mahtui myös paljon surua ikävien uutisten myötä, ja nyt on aika taas koota itsensä arkeen ja uuteen harjoitteluviikkoon.


Ensin iloiset viikonlopunvietto ajatukset!
Kävimme tosiaan syömässä täällä Turussa Hiili-nimisessä ravintolassa. Siellä oli tarjolla muutama eri salaattivaihtoehto, burgereita ja pihvejä. Koska illallemme oli syy, syntymäpäivät, ruokailimme kunnon kaavan mukaan. Tilasimme alkuun alkuruoat. Itse en ole koskaan ennen ravintolassa sellaisia tilannut, joten oli ihan kiva kokemus. Otin kaikista etanoista yms vaihtoehdoista turvallisimman, ja tilasin patonkia valkosipuli&juusto kuorrutteella. Ja hyväähän se oli, niinkuin ajattelinkin. Sitten tilasimme punaviiniä ja pääruoaksi kokin suosittelemaa härän sisäfilettä, johon kuului maalaisranskalaiset. En oikein punaviinistä ole ennen välittänyt, mutta kyseinen viini maistui oikeinkin hyvälle. Myös pihvi oli ihan hyvää ja ranskalaiset erittäinkin makoisia. Loppuun tietysti jälkiruokaa, jossa otimme jokaiselle suklaakonvehdit ja kahvia. Kokonaisuutena ruoka oli erittäin hyvää ja paikka muutenkin mukava, suosittelen käymään! :)

Hiili-ravintola

Logomossa kävimme katsomassa tosiaan Stand uppia illan päätteeksi. Esiintyjinä siellä oli Heli Sutela (kumman kaa), Jaakko Saariluoma (posse), Krisse Salminen (krisse show), Jacke Björklund, Niko Kivelä ja Mika Eirtovaara. Jaskan jutut olin kuullut jo aiemmin seurattuani hänen Youtube videoita, mutta kaikki muut kuulin ensikertaa. Esitykset olivat kaiken kaikkiaan tosi hyviä, isäntänä toiminut herra oli aivan mahtava ja naurua riitti!!


Sitten taas harjoittelun pariin :D

Viime torstaina jäin ¨ylitöihin¨, sillä tein Annen asiakkaan tilaamat tyynyjenpäälliset. Alkuun minun piti ommella tyynynpäällisiin vain vetoketjut kiinni ja Anne hoitaisi loput. Hänellä kuitenkin töitä oli ihan riittämiin ja sain työkseni hoitaa koko tyynyt. 

Kangas olikin samettia, josta en ollut aiemmin mitään ommellut. Se koituikin aika hankalaksi, sillä sametti oli niin liukasta, että se ehti aina paininjalan alla liikahtamaan ja vetoketju taas ei liukunut ollenkaan.
Alkuun meinasikin hermo pettää, mutta kun löysimme kunnon vetoketjulle tarkoitetun paininjalan ompelukoneeseen, alkoi hommat vähän paremmin sujumaan. 

Päätimme, että mikäli vain jaksaisin, olisi hyvä saada tyynyt jo torstaina valmiiksi, jotta ne seuraavan viikon alussa voisi asiakkaalle antaa. Joten siis jäin niitä tekemään, ja parin ylityötunnin jälkeen tyynyt olivat valmiita, ja ainakin itseni ne yllättivät siisteydellään! :D
Kuvaa en tyynynpäällisistä oikein saanut, sillä huono kamerani ei antanut kuvassa sille oikein oikeuksiaan... 

Tässä kuitenkin kuvaa viime postauksessani kertomiini sisustustyynyihin, jotka ompelin aiemmin viime viikolla.
Yritin hieman kuvata myös työvaiheita, mutta niinkuin itselleni aina käy, niin kun työssä vauhtiin pääsen niin en ehdi/ muista tilanteita kuvata! :D Yritän parantaa tapani!


Anne oli leikannut kangaspalat minulle jo valmiiksi, joten ne piti vain leikata tasan ja siistiä reunat


Sitten neulasin kankaat oikeat puolet vastakkain ja ompelin vetoketjun reunukset


Sen jälkeen käänsin kankaat oikeinpäin, ja asettelin& neulasin vetoketjun paikalleen

Sitten vain ompelemaan vetoketju kiinni, sen jälkeen oikeat puolet vastakkain, neulasin tyynyjen sivureunat, ompelin ne yhteen ja käänsin vetoketjun kautta tyynyliinan oikein päin!


Valmiit tyynynpäällisetTyynyt pääsivät liikkeeseen samoin tein myyntiin, ja jo nyt muutamat kissatyynyt ovat löytäneet onnelliset omistajansa! :)
Itse en alkuun oikein ymmärtänyt tyynynpäällisten hienoutta, mutta kun ne saivat tyynyt sisäänsä ja muuttuivat muhkeammiksi, oli aivan pakko saada itselleni tuo bokserin pennun kuvalla varustettu tyyny! Se sulatti minut suloisuudellaan <3

2 kommenttia:

  1. Ihania noi koiratyynyt, vieläkö niitä on ja mitä maksaa? Mukavaa työharjoitteluviikkoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin mustakin! :D Joo on niitä jokaista vielä, ja tarkoitus on tehdä muutama lisääkin. 23e on niiden hinta tyynyineen päivineen.. Kiitos!

      Poista