torstai 12. marraskuuta 2015

Uusi vuokra-asunto - uudet seinäpinnat

Etsimme poikakaverini kanssa vuokra kaksiota, jossa olisi hieman enemmän tilaa olla ja työskennellä kuin tässä nykyisessä yksiössämme. Suurimmat valintaamme vaikuttavat kriteerit olivat tietysti raha ja omalla kohdallani sijanti, sillä itse joutuisin paljon bussilla kulkemaan (lähinnä tänne Vammalaan kouluun).
Aikamme netistä ilmoituksia katseltuamme, päätimme soittaa yksiömme vuokraisännälle, mikäli hän tietäisi olisiko kyseisestä taloyhtiöstä vapautumassa kaksiota. Tämä talo sijaitsisi paitsi aivan kaupungin keskustassa niin myös loistavasti bussipysäkin vierestä, josta pääsisin kätevästi pikavuoroon hyppäämään. Hänen mukaansa kaksiot olivatkin erittäin kysyttyjä ja jouduimmekin muiden lailla jonoon. 

Ei kuitenkaan mennyt montaakaan viikkoa, kun poikaystäväni puhelin soi ja isäntä soitti vapautumassa olevasta kolmiosta, mikäli se meitä kiinnostaisi. Hieman sitä pohdittiin tarvittaisiinko kolmiota, mutta päätimme käydä edes katsomassa! Itse olin soittopäivänä juuri Vammalassa, joten emme voineet samoin tein mennä sitä katsomaan. Kuitenkin se houkutteli niin vahvasti edullisen vuokransa takia, että sovimme seuraavana päivänä päivän, jolloin kävisimme kiertelemässä kämpässä.

Kuluikin n.viikko ja tuli päivä kun kolmioon menimme.. Olimme aikalailla myytyjä heti oven avattuamme, sillä tilaa oli aika runsaastikin meille kahdelle- oli parveke, iso vaatehuone ja ennenkaikkea edullinen vuokra! Juttu olikin lähes sillä päätetty. Itseäni hieman mietitytti lattia ja seinäpinnat, joten kysyimmekin isännältä, mitä tilassa voisi uusia. Alkuun hän näytti epäröivältä, mutta kun kysyin, että mikäli itse tapetoisin/ maalaisin seinät, niin onnistuisiko se sitten. Hän hyväksyi asian ja lupasi maksaa tapetit & maalit. VUHUU, saan samalla harjoitusta mutta olla myös vaikuttamassa vuokra-asuntomme värimaailmaan & tapettiin! ...poikaystäväni ei ollut ihan yhtä innoissaan kuullessaan tästä ¨pientä pintaremonttia¨-projektistani, sillä hän olisi halunnut vain päästä muuttamaan :D

Alkuun halusin, että uusimme makuuhuoneen, työhuoneen sekä olohuoneen. Kuitenkin kun projektimme voi edetä vain viikonloppuisin (minun ollen viikot Vammalassa), totesimme työmäärän olevan aika suuri.
Päätimme siis uusia vain makuuhuoneen ja työhuoneen. Makuuhuoneessa entisen asukin kissat olivatkin raapineet tapetit jo hyvin riekaleiksi, joten se oli hieman jo eteenpäin vanhan tapetin poistossa!

Halusimme rempata ensiksi makuuhuoneen, siirtää sitten kalusteet sinne ja siirtyä vasta sitten työhuoneen pariin.

Alkukuvia, jossa tapettia on jo ruvettu irroittamaan :

Vanhan tapetin pohjalta paljastuikin levyä, jonka päällä oli vielä kerros jotakin paperia/ tapettia. Maaliliikkeen myyjältä kävimmekin kysymässä neuvoja, että pitääkö alempikin paperi vielä poistaa johon hän totesi että ei kannata. Päädyimme itse myös samaan tulokseen, sillä ei yhtään tiennyt mitä sieltä alta paljastuisi vai tulisikohan sitten jo pelkkä betoniseinä..

Päätimme varmuuden vuoksi pohjamaalata seinät ennen tapetointia.
Jätimme pohjamaalin kuivumaan taas viikoksi kun lähdin koulun penkille, ja päätimme seuraavan vkl aikana hoitaa tapetoinnin!

Minulla oli neljä tapetti vaihtoehtoa, joita pähkäilin monta päivää. Kuitenkin se, että asunto on vuokrakämppä vaikutti suuresti päätökseen. Halusin kuitenkin hieman näkyvämmän ja persoonallisemman kuin pelkästään haalea yksivärinen- ja päädyinkin tähän!k
Kyseinen kuva hieman vääristää tapetin sävyä..


Tapetti ei kuvissa oikein pääse edukseen, mutta uskokaa tai älkää, se on livenä aika magee!

Kaiken kaikkiaan tapetointi sujui mielestäni hyvin ja ilman suurempia hermoiluja (kummankaan osapuolen osalta :D). Aikaa siihen toki vierähti aloittelijoilta mukavasti viisi tuntia, mutta lopputulos miellyttää ainakin omaa silmääni! Oma tapetointi intoni vain kasvoi tämän projektin myötä, mutta apurini ilmoitti, ettei mielellään tähän hommaan enää ryhdy! Täytyy siis suostutella hänet jotenkin tai yrittää sitten pärjätä seuraavan huoneen kanssa yksin :D

Neljäs makuuhuoneen seinä päätettiin vain maalata valkoiseksi, sillä suurimmaksi osaksi seinää peittää ikkuna ja sille tulevat verhot. Jouduimme kuitenkin ensin kittaamaan ja pohjamaalaamaan senkin seinän, ja vasta sitten valkoinen ¨väri¨ päälle. Pinnoista kyllä huomaa, että kyseessä on vanha betoninen talo, mutta silti entisen maalarin työnjäljet olivat mielestäni aika huolimattomat! Möykkyjä siellä täällä ja maaliakin miten sattuu :/ Se tietysti hankaloitti uudenkaan värin saamista tasaisesti...

Jouduimme myös repimään seinästä ikkunan pielet, jotka olivat aika hyvin kynsityt :D 
Tällä hetkellä makuuhuone on ikkunan pieliä vaille valmis kalustettavaksi, eli huoneen aikaavievin osuus alkaa olla takanapäin ja kohta saammekin siirtyä työhuoneen puolelle! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti