tiistai 17. marraskuuta 2015

Aikaistettu harjoittelujakso

Nyt kakkosvuonna meillä on kaksi työharjoittelua ja niistä ensimmäisen oli tarkoitus alkaa tammikuun alusta ja kestää huhtikuun puoliväliin.
Aloin paikkoja
hyvissä ajoin etsiskelemään, sillä viime kesän kesätöiden haku rumbasta oppineena huomasin, etteivät ihmiset sähköpostejaan kovinkaan usein lue ja vastauksissa saattaa kestää, mikäli ne edes tavoittavat oikeat henkilöt. Myös se, että suurempi osa yrityksistä ei ota kovin mielellään harjoittelijaa ns.jalkoihinsa, joten todennäköisesti saa ainakin muutamat pakit ennen sitä myöntyvää vastausta. 
Itselläni kävi kuitenkin hyvä tuuri.

Hain pääasiassa paikkoja Raumalta ja sen lähistöltä sekä Turusta. Rauma olisi ollut tietysti itselleni helpoin, sillä koti ja ystävät olisivat olleet lähellä ja mahdolliset asiakkaatkin edes hieman tuttuja, mutta jokin mieltäni veti vain tänne Turun suuntaan. Olen aina haaveillut asuvani Turussa, koska tässä kaupungissa on jotain joka minua viehättää. Tietysti myös se fakta vaikutti valintaani, että täällä sisustusalan liikkeitä sekä yksityisiä sunnittelija-yrittäjiä on paljon enemmän kuin pienessä Rauman kaupungissa, joten ajattelin täällä olevan parempi mahdollisuus saada jalkaa ovenrakoon tulevaa työpaikkaa ajatellen.

Kaikki hakemani yritykset olivat selvästi painottuneet sisustusalan liikkeiksi, enkä hakenut siis esim. k-rautaan tai maalikauppoihin. Toisaalta olisi ollut hieno kokemus päästä tutustumaan nimenomaan noihin käytännön juttuihin- miten eri ruuvit vaikuttaa kestävyyteen, millaisia kaikenmaailman kannakkeita ja saranoita on olemassa yms. mutta jostain syystä päädyin näihin.

Sitten sainkin ensimmäisen positiivisen vastauksen. 

Se tuli juuri täältä (jossa nyt siis harjoittelussa jo olen) Sisustus-anne nimisestä liikkeestä (Turusta). Hän oli innokas ottamaan minut harjoitteluun, mutta toivoi että aloittaisin jo näin Marraskuussa, jotta auttaisin laittamaan joulutavarat myymälään esille.
Juttelin asiasta opettajani kanssa, ja se oli OK, että aloitan harjoittelun jo hieman etukäteen.

Nyt olen siis täällä suorittamassa osaa työssäopistani, ja odotan edelleen vastausta, josko saisin loppuosan suorittaa ulkomailla!:)

Tässä linkki harjoittelupaikkani nettisivuille: Sisustus-anne

Ja muutama kuva, jotka nappasin ensimmäisen harjoittelupäivän päätteeksi näyteikkunasta (ulkopuolelta siis)-->

Kuvat ovat hieman epäselviä, mutta voi niistä jotain huomata: liiketila on suht' iso, heillä on kaksi suurta näyteikkunaa, tyylisuunta ei ainakaan retroon viittaava ja monenlaista tuotetta myytävänä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti