tiistai 21. huhtikuuta 2015

Sketchup

Eilen oli 8-13.00 Sketchupilla leikkimistä ja tänään jatkettiin 8-11.00 sen kanssa taistelua...

Sketchup on siis ohjelma, jota tulen tarvitsemaan, mikäli (kun) aion alalla pysyä. Se on käsillä piirtämisen nopeampi versio ja meidän on sen avulla tarkoitus auttaa asiakasta ymmärtämään suunnittelemamme tila.

Eilen aloitimme piirtämisen - teimme jälleen keksityn talon pohjan, jota rupesimme kalustamaan. Muuten oli sitä samaa; seinien värjäystä, jalkalistojen tekoa ym. mutta itselle suht uudeksi tuli tupla ovien ja lampun teko. Ohjelmaanhan saa siis suoraan haettua kalusteita, mutta kokeilimme, miltä näyttää kun lampun tekee itse. Seurasin luokkakaveriani, joka oli väsännyt hienoja tuoleja yms. kokonaan itse ja kyllähän ne hienompia oli kuin ohjelman valmiit mallit!

Harmikseni voin todeta, että juuri sen lampun (ohjeistuksella) osasin, mutta mitään tuoleja tms. en voisi alkaa itse tekemään :/ harjoittelua se vaatisi, mutta hoitolan ja tytön huoneet ovat nyt vieneet sen verran aikaani ( ja eniten hermojani) etten pysty nyt istumaan iltoja Sketchupin parissa. 

Noh, mutta sen lisäksi, että eilen jaksoin huonettani kalustaa ja tosiaan lampunkin sain suht hyvin onnistumaan, niin sähköt katkesivat! JES  Kaikkien koneet pimenivät, ja eihän kukaan ehtinyt tuotostaan tallentamaan.. 
(Eli tänään oli aloitettava opettajan tekemästä pohjasta, jottei tarvinnut aloittaa ihan alusta :( .. harmittaa, sillä oikeasti olin eilen tyytyväinen aikaansaannokseeni.)

Tässä muutama kuva eilen tehdyistä tuplaovista :


Tänään sitten taas ei mikään sujunut.. Mitään en muistanut, mikään ei onnistunut ja hermothan siinä meni. Olotilaani kyllä vaikutti se, että meillä oli joukkueen kanssa sunnuntai ja maanantai illalla pelit, ja niissä meni suht myöhään, joten yöunet jäivät vähän lyhyemmiksi. 
Vaikuttihan asiaan sekin, etten vain opi näitä juttuja kiireessä, ja ainahan me etenemme asioissa täällä atk:n tunneilla kauhealla vauhdilla (jep, pitäisi kotona kerrata). Ymmärrän toisaalta, että aikaa on aina rajallisesti ja kaikki asiat muka pitäisi opettaa, muttamutta.. Mitä järkeä edetä nopeasti ja käydä kaikkea vähän, kuin se että opettaisi muutaman asian kunnolla? noooh.... tähän sopii kuuluisa sanonta: elämä on :D

Loppuun taas, kun huoneeseen oli saatu edes muutama kaluste, se piti renderoida. Renderointi on vielä asia, josta en ymmärrä kyllä yhtään mitään ...vieläkään..! Tai siis ymmärrän miksi pitää renderoida ja mitä sen on tarkoitus tehdä kuvalle, mutta en osaa tehdä niitä säädöksiä, jotta kuvasta todella tulisi oikeannäköinen ja fiksu.

Tässä Sketchupilla tekemäni huone ja valitsemani kuvakulma, joka nyt pitää renderoida. (Huone ja lamput ovat siis pääasiassa tosiaan opettajan tekemät, sillä hänen pohjaan aloin tänään kalusteita ja verhoja tekemään. Itse en pidä tuotoksesta ollenkaan, mutta harjoituksen kannalta tietty plussaa, kun näitä asioita aina uudestaan ja uudestaan tahkotaan) :)


Opettajan avustuksella tein kuvaan tarvittavat renderoinnit. Hirveästi en kuluttanut aikaa pohdinnalle, sillä en pidä koko tuotoksesta muutenkaan.
Ja tällaiselta sama tila nyt näyttää renderoinnin jäljiltä :

Tehdyt asiat:
- Verhosta tehtiin valoa läpäisevät
- Ulos tehtiin maisema
- Lamppuihin laitettiin valo (joka meni pieleen)
- Sohvan, lattian ja katon tekstuureita muokattiin
- Peilistä tehtiin peilaava
- Lasipöydän pintaa ¨paranneltiin¨
Kuvassa itseäni ärsyttää eniten se, että nurkkauksesta tuli noin pimeä, taulu jäi varjoon, peili eikä senkki tule juurikaan esiin ja että lampuista tuli hohtavat klöntit! Itse sisustukseen ei kannata kiinnittää huomiota, sillä sinne on vain kiireessä heitetty muutama huonekalu.

Lyhyesti sanottuna : en todellakaan ole vielä sujut renderoinnin kanssa ! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti