keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kangaskaupassa käynti - asiakkaan valmiit verhot ja tyynyt

Lupasin tosiaan tehdä asiakkaalle verhot ja hänen suuresti toivomansa sisustustyynyt.. Myös päiväpeitto oli toivelistalla, ja aluksi mietinkin, että teen myös sen hänelle, mutten vielä toistaiseksi ole sitä oikeaa löytänyt ja muutenkin on tässä kiirettä pitänyt kaikkien koulujuttujen ja muiden töiden parissa, joten päiväpeiton kohtalo on vielä epäselvänä. Se hankitaan kyllä, mutta kaupasta vai minun tekemäni, sitä en tiedä :)
Lue lisää -->


Sisustustyynyihin sain vapaat kädet. Ainut, mikä piti kangasta valitessa ottaa huomioon, oli asiakkaalla jo yksi olemassa oleva koristetyyny. Kyseinen tyyny on pieni ja valkoinen, jossa on asiakkaani lapsuuskuva. Hänen sukulaisensa on sen hänelle tehnyt, joten siinä on tunnearvoa ja siksi se halutaan pitää esillä. :)

Halusinkin tehdä tyynyistä hieman isommat kuin tämä valmiina oleva, ja heti selkeää oli, että niitä tarvitaan kaksi kappaletta... Lähinnä tuon olemassaolevan tyynyn taustajoukoiksi.
Mietin muutamiakin eri värivaihtoehtoja, mutta vahvimmiksi nousivat moniväriset ja kuviolliset kankaat. 
Koska jo olemassa oleva tyyny on valkoinen, halusin tuoda näihin ¨taustatyynyihin¨ jotakin väriä. Ne kaipasivat väriä myös siksi, ettei huoneessa oleva leikkisän pirteä tapetti olisi ainut väripiste tilassa. Se kaipasi itselleen jotakin paria ja nyt se saakin nämä tyynyt.

Lopuksi olinkin näiden kahden kankaan välillä...

Molemmissa näissä kankaissa oli juuri oikean sävyiset vihreä ja vaaleanpunainen, jota asiakkaani toivoi, ja joita on myös tapetissa.

-------

Samalla kun etsin kaupasta sopivia tyynykankaita, päätin vilkaista myös verhokankaita.
Olin ehdottanut asiakkaalle joko valelaskosverhoja tai sitten sellaisia laskosverhoja joihin tulee ns.vyöt.
Päädyimme yhteistuumin valelaskosverhoihin, ja kuinka ollakkaan kangaskaupassa oli loistava esimerkki tehtynä laskosverhoista!


Nämä siis olivat oikeat laskosverhot
Olin jo päättänytkin, että verhon tulisi olla yksivärinen, sillä toinen ikkunoista sijaitsee tosiaan sillä tapettiseinällä. Ajattelin, että se hieman rauhoittaisi tapetin vaikutusta - mikäli seinälle olisi vielä lisännyt kaikenkirjavan (ja tietysti hieman eri kuviolla varustetun) verhon, olisi tullut liian sekavaa.

Päätin kuitenkin jättää myös verhon mietintään, sillä tuleva tyynykangas saattaisi kuitenkin vaikuttaa myös verhon valintaan.


------

Meni pari päivää kun pohdin valintaa, ja sitten marssin takaisin kangaskauppaan hakemaan kankaat. Olin tietysti jo mitannut kangasmenekinkin, joten ei tarvinnut kuin ojentaa lappu myyjälle, joka ystävällisesti palveli minua ja mennä kassan kautta koululle valmistamaan tuotteita!

Muutama kuva työvaiheista ja lopputuloksista :

Sivukäänteiden ja alakäänteen teko


Leveämpi verho laskoksilla


Kapeampi verho laskoksilla

Valmiit verhot (huono kuva)

Valmiit tyynyt:

Vetoketjun ompelu
Valmis tyynynpäällinen

Valmiit tyyyt

Pahoitteluni, ettei työvaiheista ole enempää kuvia, mutta olen sellainen, että kun pääsen vauhtiin niin sitten (tässä tapauksessa) ompelukone sauhuten tehdään hommia! Ei siinä ehditä kuvia miettimään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti