torstai 19. maaliskuuta 2015

Asiakastyönä 9-vuotiaan tytön huone


Aloitin nyt ensimmäistä asiakastyötäni, joka tehdään oikeasti asiakkaan kotiin!

Meillä on tällä hetkellä koulussa menossa ns. attoainejakso, elikkä ammattiaineiden lisäksi on paljon mm.äidinkieltä, matikkaa yms. Tämän takia minulla ei ollut koulua kuin ehkä kolmena päivänä viikossa, sillä olen lukiossa jo suorittanut kyseiset aineet. Opettajani ehdottikin, että jos tahtoisin hieman edetä opinnoissani vauhdikkaammin, niin voisin tulla kakkosluokkalaisten mukaan tekemään asiakastyöprojektia.
--> Ja näin tehtiin!

Sainkin asiakkaani suht helposti, sillä opettaja vinkkasi tästä perheestä minulle. Hän antoi minulle asiakkaan sähköpostiosoitteen ja käski minun hoitaa loput. 
Laitoinkin asiakkaalle viestiä, että olisin käytettävissä, mikäli he haluavat ja näin sain asiakkaani ja ensimmäisen projektini oikean asiakkaan kotiin.

Suunnittelen siis 9-vuotiaalle tytölle hänen toiveidensa mukaisen huoneen. Heidän talooan rakennetaan para aikaa, joten pääsen aloittamaan täysin puhtaalta ¨pöydältä¨.

Yhteydenpitoa olemme pitäneet pääasiassa sähköpostitse, jonka välityksellä olen mm. kysynyt toiveita niin värien kuin kalusteidenkin suhteen sekä saanut muutamia kuvia huoneesta ja olemassa olevista kalusteista!

Olemme myös nähneet jo muutaman kerran. 
Ensimmäinen tapaaminen /haastattelu hoidettiin jäähallin kahviossa. Tämä oli itselleni hieman jännittävä paikka, sillä kerroin heille jo aiemmin, että olen ollut suunnittelemassa kahvion face liftiä.. mietin vain, mitäköhän he siitä pitävät :D. Noh tapaaminen meni kuitenkin hyvin (pitivät myös kahviosta), ja aloitimmekin samoin tein pohtimaan tapettia huoneeseen, sillä toiveena oli tehosteseinä, joka tapetoitaisiin ja muuten huone maalattaisiin.
Toisen kerran tapasimme heidän vasta rakentuvassa talossaan. Halusin käydä paikanpäällä katsomassa tiloja, vaikka olinkin jo saanut muutaman kuvan tytön huoneesta.

Huone olikin paikanpäällä kyllä todella pienen oloinen (huone on siis 11,7m2)! Naureskeltiinkin tytön äidin kanssa, kun sanoin, että mielestäni tytön huone on pieni, sillä kun itse olin 9-vuotias, minun huoneeni oli talomme suurin, reilu 20m2 :D

Kuva ovelta (katsottuna heti vasemmalle

Ikkunaseinä pihallepäinTuleva tehosteseinä, jossa pieni ikkuna
¨Takaseinä¨, jossa vaatehuoneen ovi

Vaatehuone

Tähän mennessä hoidetut hommat :
- ensi tapaaminen
- paikanpäällä käynti
- mitat hommattu (niin huoneesta kuin olemassa olevista kalusteistakin)
- tapetti valittu
- maalisävy valittu

Tapetin kanssa meinasi alkuun tulla hieman päänsärkyä, sillä tyttö toivoi tapettia, jossa on valkoista, vaaleanpunaista ja vihreää. He laittoivatkin minulle heti alkuun heidän ehdottamansa tapetin (jonka lähes heti tyrmäsin..mutta tietysti hyvin perusteluin ;D), joka näytti tältä :
Sovimme, että unohdamme (kaikki yksimielisesti) tämän tapetin, ja että etsin vähän parempaa!
Vihreää ja erityisesti tuota kyseistä vaaleanvihreän sävyä ei ollut lähes missään tapeteissa! Etsimme Väriaitan myyjien kanssa lähes heidän kaikki tapettekirjansa,mutta sopivaa ei tahtonut löytyä.. Etsinkin kuvia myös netistä, lähinnä Seinäruusun sivuilta, josta ehdotinkin näitä:
Valitsin nämä joko värien takia, tai sen takia, että halusin selvittää mistä kuvioista/ tyylistä hän pitää..Tässä on vain muutamia, joita heille näytin.. mutta loppujen lopuksi mikään ei täysin vastannut odotuksia. Joten etsinnät jatkuivat.

Parin päivän päästä sainkin spostia, jossa oli kuva tapetista, jonka he olivat löytäneet ja joka oli jokaisen perheenjäsenen mieleen. Itse pidin myöskin siitä tapetista, sillä se oli sopivasti pirteä, ei täysin lapsellinen ja sellainen, josta tyttö voisi pitää vielä muutamankin vuoden päästä. Päädyimmekin ottamaan sen. (kuvia vasta kun tapetti seinässä)

Kun kävin kotikäynnillä, saimme sovituksi jo maalisävynkin, ja nyt on maalitkin tilattu! JES :)
Harmikseni en saa heillä harjoitella tapetointia/ maalausta, sillä he olivat jo palkanneet maalarin (joka hoiti myös talon muut huoneet). Noh, mutta enköhän vielä ehdi tapetointiakin opettelemaan! :) Nyt saa sentään suunnittelupuolelle hyvää harjoitusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti