tiistai 4. marraskuuta 2014

Kuvan painamista kankaalle


Harjoittelimme kuvien painamista kankaalle heti opiskelun alkuvaiheilla, ja se oli mielestäni kivaa.. 
Sen avulla saa kätevästi tehtyä tauluja ym. ja kyseistä tekniikkaa pystyy myös hyödyntämään tulevissa projekteissamme, kuten mm. kolmen sisustustaulun luomisessa!

Saimme siis valita kuvia joko omista kätköistämme, tai netin ihmeellisestä maailmasta. Koska itse olin tehtävänannon kuullessani (sekä sitä toteuttaessa) täällä asuntolalla, en päässyt kotoa kuvia etsiskelemään, joten piti tyytyä kännykän / netin tarjontaan. Olen loppujen lopuksi todella tyytyväinen kuviini, ja niistä tekemiini tuotteisiin.

Aluksi ajattelin tehdä kaksi painatusta, koska luulin ettei enempää ehtisi. Kun pääsimme asiaan, ja huomasimme, ettei itse kuvan ¨siirrossa¨ kauaa kulunutkaan, teinkin neljä tuotetta..

Ensimmäiseksi siirsin liskon valkoiselle kankaalle, en vielä tiennyt siinä kohtaa, mitä siitä sitten tekisin, mutta ajattelin, että taulu jollekkin lahjaksi voisi olla kiva.
Sitten halusin tehdä jotain äidilleni ja jotain myös itselleni tärkeää.
Viimeinen ja neljäs teokseni oli kanssa muodoltaan herkkä, sillä pidän siitä, että asioissa ja esineissä on jokin koskettava teksti tai että itse kuva merkitsee jotain.

Tuotoksia :

Itselleni halusin painaa isovanhempieni hääkuvan pellava kankaalle, joka loi tuotokseen sitä vanhuuden fiilistä.

Aluksi en tiennyt, tekisinkö kuvasta taulun vai mitä, mutta päädyin loppujen lopuksi koristetyynyyn.
Olen erittäin tyytyväinen tyynyyn!

Tämän tekstin bongasin selaillessani googlea ja halusin sen seuraksi norsun.

Tiesin heti tekeväni kuvasta taulun, mutta koska alkusuunnittelun puutteen takia kangas ei kunnolla riittänyt peittämään levyä, päätin tehdä siitä paksumman canvas taulun, johon lisäsin myös toisenlaista kangasta. Toista kangasta oli myös tyynyssä, joten ne sopivat yhteen.

Muista painotöistä ei minulla ole kuvaa, sillä en ole vielä tehnyt niistä lopullisia tauluja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti